Гострий салат з капусти по-корейськи відмінно доповнить річний стіл на дачу або пікнік з шашликами. Добре подавати його до відварного молодої картоплі і до макаронних виробів.
Інгредієнти
капуста білокачанна – 1,5 кг | |
часник – 4-5 зубків | |
цибуля ріпчаста – 2 штуки | |
масло рослинне – 5 ст. л. | |
червоний пекучий перець – 1 ч. л. | |
приправа для корейської моркви – 1 ч. л. | |
сіль і оцтова есенція (70%) – по 1 ст. л. для маринаду |
Цей салат найкраще готувати влітку, коли в магазинах і на ринках з’являється рання білоголова капуста, а в зимовий час його краще готувати з пекінської капусти. Гостроту варіюйте виходячи з власних уподобань – я кладу багато перцю і часнику!
Покроковий рецепт
Крупно порізати молоду капусту («шашечками»).
Приготувати маринад: у холодній воді розчинити сіль і додати оцтову есенцію. Залити маринадом капусту, щоб він повністю покрив її. Залишити на кілька годин (можна на ніч).
Заправити капусту спеціями і тиском часником. Можна додати дрібно нарізаний гострий перець.
Нарізати цибулю півкільцями, обсмажити на олії до золотистого кольору.
Заправити капусту зі спеціями обсмаженою цибулею. Добре перемішати і дати постояти пару годин у холодильнику, після чого його можна подавати до столу. Салат відмінно зберігається кілька днів в холодильній камері.