Салат з шпинату з яблуками і фетою

Салат з шпинату з яблуками і фетою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мій улюблений салат власної імпровізації з шпинату з яблуками і сиром. Особливий смак додає заправка, журавлина теж, безсумнівно, відіграє свою роль.

Інгредієнти

шпинат – 2 жмені
яблука – 2 великих я використовувала 1 гала-яблуко, 1 червоне яблуко
червоний цибуля – 1/4 головки
горіх волоський або пекан – 1/2 чашки
журавлина сушена – жменя
сир козячий або фета – 100 г
Для заправки:
оливкова олія – 1/3 склянки
яблучний оцет – 1/4 чашки
лимонний сік – 2 столові ложки
діжонська гірчиця – 1 столова ложка
часник – 1 зубчик
сіль і чорний перець – щіпка
мед – 1 столова ложка

Як приготувати Салат з шпинату з яблуками і фетою

Салат зі свіжого хрусткого шпинату з різними сортами яблук і ніжним сиром фета сподобається всім любителям легких закусок.

Покроковий рецепт

1. Листя шпинату промивають, сушать і викладають в глибоке блюдо.

2. Яблука очищають від серцевини, ріжуть тонкими часточками – пластинками. Закидають у чашу до шпинату.

3. До шпинату з яблуками додають цибулю, порізану тонкими півкільцями і сушену журавлину.

4 Сир розминають виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки, перекладають до шпинату. Слідом додають горішки (якщо великі можна порубати).

5. Готують суміш із зазначених інгредієнтів для заправки: оливкової олії, оцту, лимонного соку, діжонської гірчиці, подрібненого часнику (можна придушити через чеснокодавку) з додаванням солі і перцю. За смаком додають мед і все добре перемішують..

6. Заправляють приготованою сумішшю салат, перемішують. Подають до столу. Приємного апетиту!