Курячий закусочний паштет з горіхами і гарбузом

Смачний рецепт курячого паштету.

Інгредієнти

вершки самі жирні – 110 мл
велике філе куряче – одна штука
мелений чорний перець – за смаком
очищена м’якоть гарбуза – 650 г
коричневий цукровий пісок – половина ч. ложки
біла частина стебла цибулі-порею – одна штука
тертий мускатний горіх – одна щіпка
очищені волоські горіхи – 230 г
солодке вершкове масло м’яке – три ст. ложки
м’який сирний сир – 120 г
кам’яна сіль дрібна – за смаком

Як приготувати Курячий закусочний паштет з горіхами і гарбузом

Паштет, приготований з курячого філе, дуже часто подають як закуску з гарячими тостами до святкового столу.

Курячий паштет хороший тим, що його можна приготувати з різними добавками, наприклад, з горіхами та гарбузової м’якоттю.

Покроковий рецепт

До повної готовності відварити заздалегідь промите куряче філе, приблизно через двадцять хвилин перевірити, чи готове м’ясо, а якщо він легко розділяється на волокна, потрібно вийняти його і перекласти на обробну дошку.

Як тільки куряче філе повністю охолоне, розрізати його на шматки довільного розміру, перекласти в миску, не дуже інтенсивно збити блендером.

Тепер необхідно підготувати м’якоть гарбуза, почистити її, нарізати кубиками середнього розміру, перекласти у вогнетривкий посуд, додати трохи цукру, посолити, зверху викласти частину вершкового масла.

Поставити посуд з гарбузової м’якоттю в мікрохвильову піч і запікати до м’якості цей овоч в мікрохвильовій печі, встановивши її на повну потужність.

Поки готується м’якоть гарбуза, можна нарізати півкільцями білу частину порею, перекласти нарізану цибулю в сковорідку і при періодичному помішуванні обсмажувати на тихому вогні у вершковому маслі, що залишилося.

У посуд з курячої масою добити м’які шматочки гарбуза, а також обсмажений порей та інші компоненти, все збити блендером до утворення ніжної однорідної суміші, яка повинна бути дуже густий по своїй консистенції.

Дивіться також:  Рубані котлети з зеленню і цибулею

Посуд з приготованим курячим закусочним паштетом поставити в холодильник на деякий час, потім подавати в охолодженому вигляді з хлібцями або тостами.