Кус кус у вершках під сиром

Інгредієнти

Ріпчаста цибуля – 1 головка
Бекон – 200 г
Кус-кус – 2 чашки
Бульйон – 4 чашки (або вода)
Вершки – 100 мл
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець –
Куркума –
Сир – 200 г

Як приготувати Кус кус у вершках під сиром

Бекон, вершки і сир роблять це блюдо неповторно смачним.

Покроковий рецепт

У високій сковороді або каструлі обсмажити цибулю з беконом до золотистого кольору.

У каструлю висипати кус кус.

Залити бульйоном (на 2 чашки крупи слід вилити 4 чашки бульйону). Довести до кипіння, посолити, поперчити, додати куркуму, перемішати і варити під кришкою близько 20-30 хвилин, іноді помішуючи, щоб не пригоріло.

Додати трохи жирних вершків. Тушкувати до готовності крупи, періодично помішуючи. Рідина повинна практично вся випарується. Якщо її навпаки мало, то додайте ще бульйону або вершків. Плюс кус куса полягає в тому що, не дивлячись на велику кількість рідини, крупа збереже свою структуру.

В кінці готування присипте тертим сиром.

Подавайте до столу гарячим. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Мармітако (тунець, тушковане з картоплею)