Інгредієнти
Для крему: – | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Лимонний сік – 1 / 3 склянки свіжого лимонного соку | |
Цедра лимона – 1 столова ложка | |
Цукор – 3 / 4 склянки | |
Вершкове масло – 4 ст. несолоного вершкового масла, кімнатної температури | |
Тісто: – | |
Яйця курячі – 6 великих | |
Цукор – 1 склянка цукрового піску (розділити його на частини 1 / 4, 1 / 4 і 1 / 2) | |
Лимонний сік – 1 столова ложка | |
Борошно – 100 г (просіяної) | |
Ванілін – 1 пакетик | |
Для глазурі: – | |
Маскарпоне – 200 г маскарпоне (будь-якого вершкового сиру) | |
Вершкове масло – 8 столових ложок розм’якшеного несолоного вершкового масла | |
Вершки – 1 / 2 склянки жирних вершків | |
Цукрова пудра – 3 чашки | |
Ванілін – 1 ч. л. чистого екстракту ванілі (можна замінити екстрактом лимона, вийде жовтий крем) |
Ось такий чудовий тортик я готувала своєму ребятенку на День народження! Не можу не похвалитися! Вийшов дуже смачний, ніжний, зі свіжими лимонними нотками, торт. Прикрашала, звичайно, за дитячими уподобаннями. Викладаю рецепт.
Покроковий рецепт
Приготуйте крем. Збийте разом яйця, цукор і лимонний сік. Поставте суміш на плиту і, постійно помішуючи, варіть до загустіння близько 10 хвилин. Зніміть з вогню, процідіть через сито, щоб видалити згустки. Додайте лимонну цедру і вершкове масло. Збийте до отримання однорідної маси, потім додайте пропущений через сито сир. Крем готовий.
Приготуйте лимонний бісквіт. Просіяне борошно змішати з 1 / 4 склянки цукру, відкласти в сторону.
Яєчні жовтки збити в міксері з 1/ 2 частиною цукру (близько 5 хвилин), маса повинна вийде пухнастою і густий. Додати лимонний сік і цедру лимона.
Потім додати борошно змішане з цукром, перемішати, відкласти в сторону. В іншому посуді збити міксером до білого білки. Додати вершки для збивання для пишноти тіста, збити. Поступово додати решту 1 / 4 стакан, збити до білого. Акуратно змішати 1–ю і 2-ю суміші в однорідну масу.
Форму вистелити пергаментним папером, вилийте 1/2 тіста і випікайте 15-17 хвилин при температурі 180 -200 С. Те ж саме виконайте з 2-ою половиною тіста. Коржам дайте охолонути не менше 1 години, а потім збирати торт.
Лимонна сирна глазур. Збити в міксері масло, вершковий сир, ваніль, збиті вершки (2-3 хвилини). Поступово додати цукрову пудру, збивати до тих пір, поки маса не загусне.
Збірка торта. На блюдо викладіть один корж, змастіть його лимонним сирним кремом (половиною) і викладіть вершкову глазур.
Зверху накрийте другим коржем. Змастіть верхівку торта і боки кремом і глазур’ю. Прикрасьте торт на свій розсуд ягодами і шоколадними фігурками.
До подачі до столу торт зберігайте в прохолодному місці.
Веселого дитячого свята та приємного чаювання!