У своєму рецепті я використовувала пекінську капусту. Якщо брати білокачанну, то попередньо варто її трохи проварити.
Інгредієнти
пекінська капуста – 1 шт | |
фарш курячий – 350-400 грам можна будь-який інший | |
рис – 4-5 ст. л. | |
цибуля – 1 шт | |
томатна паста – 2-3 ст. л. | |
сметана – 2-3 ст. л. | |
сіль – за смаком |
Ліниві голубці – хороший варіант другої страви. Не знаю чому їх називають лінивими, так як на їх приготування у мене йде більше часу, ніж на звичайні голубці. Але не суть. По смаку мені і моїм близьким вони подобаються більше. Для їх приготування я використовую і білокачанну капусту, і пекінську. На вигляд вони виходять, як котлети, а на смак голубці.
Покроковий рецепт
Отже, починаємо з того, що пекінську капусту нарізаємо маленькими кубиками.
Перекладаємо в миску і заливаємо окропом на 20 хвилин.
Цибулю чистимо і натираємо на дрібній тертці.
Відварюємо рис і змішуємо всі інгредієнти (курячий фарш, рис, цибулю і капусту). Ретельно все перемішуємо і солимо.
З фаршу формуємо котлетки і обсмажуємо їх на сковороді з двох сторін.
У чашці або мисці змішуємо томатну пасту і сметану, можна трохи підсолити. Заливаємо 500 мл води і перемішуємо. Томатну пасту можна замінити соусом або кетчупом, смак буде більш виразний.
Викладаємо голубці в глибоку сковороду або каструлю, заливаємо томатно-сметанним соусом і тушкуємо хвилин 35-40.
Ліниві голубці готові. Подаємо на стіл зі сметаною. Приємного апетиту.