Ліниві голубці з пекінською капустою, курячим фаршем і рисом

Ліниві голубці з пекінською капустою, курячим фаршем і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У своєму рецепті я використовувала пекінську капусту. Якщо брати білокачанну, то попередньо варто її трохи проварити.

Інгредієнти

пекінська капуста – 1 шт
фарш курячий – 350-400 грам можна будь-який інший
рис – 4-5 ст. л.
цибуля – 1 шт
томатна паста – 2-3 ст. л.
сметана – 2-3 ст. л.
сіль – за смаком

Як приготувати Ліниві голубці з пекінською капустою, курячим фаршем і рисом

Ліниві голубці – хороший варіант другої страви. Не знаю чому їх називають лінивими, так як на їх приготування у мене йде більше часу, ніж на звичайні голубці. Але не суть. По смаку мені і моїм близьким вони подобаються більше. Для їх приготування я використовую і білокачанну капусту, і пекінську. На вигляд вони виходять, як котлети, а на смак голубці.

Покроковий рецепт

Отже, починаємо з того, що пекінську капусту нарізаємо маленькими кубиками.

Перекладаємо в миску і заливаємо окропом на 20 хвилин.

Цибулю чистимо і натираємо на дрібній тертці.


Відварюємо рис і змішуємо всі інгредієнти (курячий фарш, рис, цибулю і капусту). Ретельно все перемішуємо і солимо.



З фаршу формуємо котлетки і обсмажуємо їх на сковороді з двох сторін.


У чашці або мисці змішуємо томатну пасту і сметану, можна трохи підсолити. Заливаємо 500 мл води і перемішуємо. Томатну пасту можна замінити соусом або кетчупом, смак буде більш виразний.

Викладаємо голубці в глибоку сковороду або каструлю, заливаємо томатно-сметанним соусом і тушкуємо хвилин 35-40.

Ліниві голубці готові. Подаємо на стіл зі сметаною. Приємного апетиту.