Свіжі тропічні фрукти, увінчані теплими креветками, зроблять цей легкий літній салат ідеальним.
Покроковий рецепт
Спочатку слід приготувати спеціальну заправку, а для цього потрібно з’єднати кунжутную пасту, солодкий соєвий соус, цитрусовий сік і масло, збити все дуже ретельно.
Перетерти в ступці листочки свіжої м’яти. Далі отриману м’ятну масу перекласти в посуд з заправкою. Перемішати гарненько все ще раз, відкласти заправку.
Заздалегідь промити салатні листя (можна взяти будь-яку зелень…шпинат, савойську капусту, салат латук) і повністю їх підсушити. Якщо необхідно, крупно нашаткувати. Вистелити зеленню дно великого блюда.
Креветки необхідно почистити і обсмажити в невеликій кількості олії, буквально 1-2 хвилини.
Після цього потрібно нарізати невеликими кубиками авокадо, заздалегідь видаливши кісточку і знявши шкірку.
Помити помідори черрі розрізати навпіл.
В окремій тарілці змішати авокадо, помідори і готові креветки. Усі ці компоненти залити приготовленою раніше ароматною заправкою. При необхідності посолити. Перемішати приготований салат.
Тепер салат з креветками і овочами викласти на блюдо і подавати його до столу.