Готувати стейки лосося з кунжутною пастою рекомендується в мультиварці на пару, рибка в цьому випадку вийде більш ніжною і придбає приємний тонкий горіховий смак.

Інгредієнти
| паста кунжутна – дві ст. ложки | |
| насіння кунжуту – 30 г | |
| салатний цибуля великий – одна штука | |
| апельсин – сік 1/2 апельсина | |
| свіжі листочки тархуну – половина ч. ложки | |
| мелений імбирний корінь – за смаком | |
| велика часникова часточка – одна штука | |
| великий стейк лосося – дві штуки | |
| солодкий соєвий соус густий – три ст. ложки | |
| свіжий кріп – один невеликий пучок | |
| подрібнені зерна коріандру – 1,5 м | |
| будь рослинна олія – за смаком |
Готувати стейки лосося з кунжутною пастою рекомендується в мультиварці на пару, рибка в цьому випадку вийде більш ніжною і придбає приємний тонкий горіховий смак.
Покроковий рецепт
Ретельно промити в прохолодній воді стейки лосося, підсушити їх рушником, потім посипати сумішшю з перчика і солі, полити соком апельсина, прикрити харчовою плівкою і залишити осторонь приблизно на двадцять хвилин.
У миску викласти кунжутную пасту, додати всі інгредієнти, крім салатного лука, збити гарненько блендером, накрити посуд з отриманої пряної кунжутною масою плівкою і на деякий час прибрати в сторону.
Що стосується салатного лука, то його потрібно почистити, потім дуже дрібно натерти, додати в ємність з кунжутною масою.
Змастити кунжутно-цибулевої масою обидва стейка, накрити плівкою і залишити хвилин на п’ятнадцять у спокої, щоб вони промариновались.
Кожен маринований стейк загорнути в шматок харчової фольги, виклавши на кожен шматочок лосося по кружку апельсина. Потім обидва згортка викласти в насадку для приготування їжі на пару, в каструльку мультиварки влити воду.
Готувати стейки лосося в кунжутною суміші на пару чверть години. Подавати приготовану рибку до столу в гарячому або охолодженому вигляді, поливши соусом і присипавши кунжутним насінням. Приємного апетиту!
