Простий рецепт – простий запіканки.
Інгредієнти
кульки моцарелли – 230 г | |
будь-яке рослинне масло ароматне – на свій смак | |
очищені помідори у власному соку – 820 г | |
мелкомолотый перець чорний – на свій смак | |
змішаний фарш з яловичини і свинини – 520 г | |
тонкомолота сіль морська – на свій смак | |
пармезан тертий – 120 г | |
часнику очищеного великі часточки – три штуки | |
макаронні вироби пенне – 320 г |
Незважаючи на те, що макаронна запіканка з м’ясом готується по самому простому рецептом, виходить вона дуже смачною і, природно, досить ситної.
Покроковий рецепт
До стану аль денте спочатку потрібно відварити пенне, потім з каструлі з ці макаронними виробами злити всю рідину без залишку, а самі макарони промити в прохолодній воді, щоб вони не склеювалися. Залишити макаронні вироби в друшляки, а поки вони підсихають, необхідно влити в підготовлену велику сковороду зовсім трохи ароматного масла. Додати змішаний фарш м’ясний, при частому помішуванні протягом десяти хвилин його обсмажують, потім насипати подрібнений перець, а також рубаний часник і трохи солі, перемішати і готувати ще кілька секунд.
Поки готується м’ясо, в тарілці консервовані помідори розім’яти, потім їх разом з соком з банки відправити у цю ж сковорідку і продовжити готування на середньому вогні до тих пір, поки вміст не почне активно кипіти.
В іншому посуді з’єднати тертий пармезан з макаронними виробами, гарненько перемішати, після чого підготувати квадратну форму середнього розміру з високими бортиками. Змастити форму зсередини повністю маслом, потім дуже щільно вгору торцями поставити пенне в цю ємність, поверх макаронних виробів макаронних виробів викласти обсмажену м’ясний фарш, потім дуже обережно розподілити його між макаронами.
Поставити деко з макаронної заготівлею в духову шафу і при 185 градусах запікати хвилин п’ятнадцять, у цей час нарізати тонкими пластинками моцарелу. Потім розподілити на макаронній запіканці пластинки моцарелли, поставити деко назад в духовку і продовжити процес запікання ще стільки ж часу.
Як тільки сир розплавиться і стане рум’яним, вимкнути духовку, потім у ній залишити приготовану макаронну запіканку до тих пір, поки це блюдо не стане теплим, потім подавати зі сметанним соусом або з густим домашнім кетчупом. Бажано подавати до макаронної запіканці також і який-небудь легкий овочевий салат, наприклад, зі свіжих огірків і редиски.