Мандариновий джем

Мандариновий джем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматний мандариновий джем – свято в баночці.

Інгредієнти

Мандарини – 1 кг
Цукровий пісок – 500 г
Лимонний сік – 4 ст. л
Агар-агар – 15 г

Як приготувати Мандариновий джем

Новорічні свята, подарунки, метушня, запах хвої і мандаринів. Як швидко все це проходить і як хочеться зупинити чудове мить. І це можливо! Закрити свято в баночки і діставати його на радість собі і домочадцям в будь-який час року. Мандариновий джем за нашим рецептом так і манить своїм запахом, він з’являється завдяки тому, що джем вариться з цілих мандаринів разом з шкіркою. Саме в ній містяться ефірні олії надають мандаринам чарівний запах. Приготувати його не складе труднощів навіть молодої господині, а якщо залучити до процесу дітей – готування перетвориться на захоплюючий урок кулінарії.

Покроковий рецепт


Підготувати інгредієнти. Ретельно промити мандарини під проточною водою. Видалити місця прикріплення мандаринів до гілочки.

Викласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити 10 хвилин.


Зняти з вогню, трохи остудити, злити воду в заздалегідь приготовлену чашу і подрібнити за допомогою блендера.

Взяти 200 мл води, в якій варилися мандарини, додати в неї Ага-Агар, ретельно розмішати і вилити в каструлю з подрібненими мандаринами.


Поставити на плиту, постійно помішуючи довести до кипіння, видавити сік лимона і додати цукровий пісок.

Безперервно помішувати 15 хвилин, зменшити вогонь до мінімуму і залишити нудитися протягом 20 хвилин.

Зняти з вогню. Розлити по банках. Зберігати в коморі або холодильнику. Приємного апетиту!