Медальйони з індички з соусом з ананасів

Медальйони з індички з соусом з ананасів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти для приготування медальйонів з індички або курячого філе.

М’ясо індички (або куряче філе), посолити, поперчити (можна заправити якими-небудь вашими улюбленими приправами). Додати 2 – 3 столові ложки майонезу, все перемішати. Перекласти м’ясо в контейнер/будь-яку ємність, що має кришку (можна відразу солити, перчити і перемішувати в цій ємності). Закрити контейнер, залишити м’ясо маринуватися близько години при кімнатній температурі.

Борошно насипати в плоску тарілку. Обваляти медальйони зі всіх сторін у борошні.

Розжарити сковороду з рослинним маслом. Обсмажити на олії м’ясо індички (або курки) з обох боків до золотистого кольору. Приблизний час смаження на середньому вогні 5 – 8 хвилин.

Приготувати кисло-солодкий соус з ананасами.
Консервований ананас нарізати невеликими шматочками (у мене вже нарізаний ананас). Почистити часник і порізати великими шматочками. Перекласти 2/3 ананаса і весь часник в чашу блендера. Все подрібнити. Приготоване ананасовим пюре посолити, поперчити (за смаком). Додати до пюреподібної маси 1 чайну ложку тростинного цукру і свіжовичавленого лимонного соку (знову ж, за смаком). Все перемішати. У чашу блендера додати решту 1/3 ананаса. Ще раз все подрібнити так, щоб в соусі відчувалися шматочки фрукта. Спробувати ананасовий соус, відрегулювати смак за своїм бажанням.

Збираємо. На блюдо викласти смажене куряче філе або індичку (може бути у вас свиняча вирізка). Полити його кисло-солодким соусом з ананасів. Залишки ананасового соусу перелити в соусник, подавати з основною стравою. До кисло-солодкого соусу на гарнір відмінно підійде відварний рис. Приємного апетиту!