Медово – імбирні пряники, – це дуже смачне, пряне, ніжне ласощі для дорослих і дітей.
Інгредієнти
мед – 3 ст. л. з гіркою | |
цукор – 100 гр. | |
кориця – 1 ч. л. | |
імбир – 2 ч. л. | |
какао – 1 ч. л. | |
лимон – 1 шт. | |
розпушувач – 2 ч. л. | |
масло вершкове – 125 гр. | |
яйце – 1 шт. | |
борошно – 500 гр |
Розповім Вам сьогодні свій рецепт приготування дуже смачних пряників, я ще їх називаю різдвяними, так як імбир, кориця і мед нагадують про зимових святах. Пряники є дуже красивим прикрасою столу, а процес приготування – відмінне проведення часу з сім’єю, так як їх дуже люблять прикрашати діти. На смак це дуже ніжні і пряні нотки, чудово доповнюють чашку теплого молока або какао.
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо всі необхідні нам інгредієнти: мед, імбир мелений, кориця, борошно, цукор, яйце, розпушувач, цедра одного лимона, вершкове масло, цедру лимона і какао.
Беремо каструлю, ставимо на плиту, включаємо не великий вогонь. У каструлі змішуємо мед, цукор, корицю, імбир і какао. Доводь цю суміш до кипіння.
Знімаємо з плити каструлю, додаємо в тісто розпушувач і вершкове масло, так як наше тісто ще гаряче, олія швидко розтопиться. Коли наша маса охолоне, додаємо в неї одне яйце і перемішати.
Далі додаємо борошно і замішуємо тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 2 години (це не обов’язково, просто з холодним тестом краще працювати, якщо у Вас немає часу, то можете відразу випікати.)
Дістаємо наше тісто, ділимо приблизно на 4 рівні частини, розкачуємо шаром 0,5 сантиметра і видавлюємо потрібні нам формочки.
Випікаємо пряники 10-12 хвилин при температурі 170 градусів. За цим рецептом у Вас вийде приблизно 50 печенюшек, за бажанням їх можна розмалювати айсингом або глазур’ю. Я віддаю перевагу айсинг, готую його так: 1 білок сирого яйця (обов’язково яйце вимити з милом, тільки потім відокремити білок від жовтка) змішую з 150 гр. цукрової пудри, додаю ще 1 чайну ложку лимонного соку, а для кольору використовую харчовий барвник. Отже наші пряники готові. Всім приємного апетиту.