Найчастіше мигдальне заправку подають разом з запеченою картоплею або макаронними виробами, однак, якщо ви хочете спробувати незвичайне поєднання смаків, використовуйте його в якості соусу для суші.
Інгредієнти
Вода кипяченная – 160 мл | |
Лимонний сік – 25 мл | |
Часник – 2 зубчики | |
Мигдаль – 1 стакан | |
Петрушка сушена – 1,5 чайних ложки | |
Кріп сушений – 0,5 чайної ложки |
Мигдальний соус може служити як в якості самостійної закуски, так і заправки для інших різних страв. Основним інгредієнтом цього соусу є давно оброблювана людиною культура мигдаль. Він збагачений численними поживними і корисними речовинами, такими як рослинний білок, вітаміни В, Е, кальцій, фосфор, магній і інші мікроелементи.
Найчастіше мигдальне заправку подають разом з запеченою картоплею або макаронними виробами, однак, якщо ви хочете спробувати незвичайне поєднання смаків, тоді використовуйте його в якості соусу для суші.
Покроковий рецепт
1. Попередньо на ніч замочіть мигдаль в холодній воді, після чого злийте рідину і подрібніть горіхи з допомогою блендера або кавомолки.
2. У чисту невелику ємність налийте 160 мл води, додайте в неї лимонний сік, ретельно подрібнені зубчики часнику, сіль морську, мигдаль і сушену зелень.
3. Добре збийте соус за допомогою блендера до консистенції сметани, викладіть соус в баночку.
Приберіть баночку з мигдальним соусом в холодильник охолоджуватися на 25-30 хвилин, після чого можете приступати до дегустації.