Міні-тарти з калиновим заварним кремом – смачна випічка до чаю
Інгредієнти
Борошно – 250 гр. | |
Цукор – 250 гр. | |
Вершкове масло – 125 гр. | |
Яйце – 3 шт. | |
Какао – 2 ст. л. | |
Калина – 300 гр. | |
Крохмаль – 2 ст. л. |
Маленькі пироги завжди зручні у використанні. Їх легко взяти з собою на роботу, дати дітям у школу або пригощати гостей будинку. У кожного виходить свій власний пиріг. Холодну пору року – час появи калини. І хоча ця ягода дуже корисна, далеко не всім подобається її смак. Мені, чесно кажучи, також. Тому потрібно шукати варіанти її застосування, щоб подобалися всій родині. Ось так придумались міні тари на пісочному тісті з какао-порошком і заварним кремом з калини
Покроковий рецепт
1. Калину промити, протерти в комбайні через спеціальні насадки в пюре, щоб позбутися від кісточок. Якщо блендера немає, то можна зробити це через сито або прес для пюре.
2. У пюре з калини додати яйця (2 шт) та цукор (150 гр.). Розмішати.
3. Всипати крохмаль. Щоб не було грудок, крохмаль можна розвести в невеликій кількості води або калинового пюре.
4. В чаші комбайна замісити пісочне тісто згідно інструкції або замісити вручну: для тіста з рецепту потрібно 100 гр. цукру і 1 яйце.
5. Тісто розкачати, вирізати відповідним за розміром склянкою кружечки і заповнити формочки для випічки.
6. Залити калиновий начинку. Пекти в духовці при 150 градусах 40 хвилин.
7. Дуже цікаві за смаком тарти вийшли – з легкою кислинкою і терпкістю, але солодке тісто врівноважує цей смак. А подивіться, які гарні вони в розрізі!