Минтай тушкований в сметані

Минтай тушкований в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для цього рецепта слід використовувати сметану пожирніше, щоб жирність була як мінімум 20%, тому як минтай сам по собі трохи сухий, а сметана надає йому терміновості і жирності.

Інгредієнти

Минтай – 1,5 кг
Сметана 20% – 350 г
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Масло рослинне – 2 ст. л
Сіль, приправа – за смаком
Вода – 1 стакан

Як приготувати Минтай тушкований в сметані

Минтай тушкований в сметані – не складна в приготуванні і надзвичайно смачна страва, яке не залишить байдужим ні одного любителя риби. Риба дуже корисна для нашого організму і є її необхідно не рідше одного разу на тиждень. Цей рецепт підійде не тільки для приготування минтая, але і для іншої риби, наприклад в сметані можна загасити хек.

Покроковий рецепт

Минтай моєму в холодній воді, зрізаємо плавці. Ріжемо рибу на великі шматочки. Солимо і посипаємо приправою на ваш смак. Замариновану даними чином рибу залишаємо на 20-30 хвилин.

Ріжемо цибулю півкільцями, а потім на четвертинки кілець.
Моркву натираємо на крупній тертці.


Розігріваємо олію в сковорідці, додаємо в неї цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору.


Далі додаємо воду. Злегка солимо овочі, після на овочі викладаємо замариновані шматочки риби.
Заливаємо рибу сметаною.

Тушкуємо під закритою кришкою протягом 15 – 20 хвилин.

Минтай тушкований в сметані готовий.
Приємного апетиту!