Для цього рецепта слід використовувати сметану пожирніше, щоб жирність була як мінімум 20%, тому як минтай сам по собі трохи сухий, а сметана надає йому терміновості і жирності.
Інгредієнти
Минтай – 1,5 кг | |
Сметана 20% – 350 г | |
Цибуля – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Масло рослинне – 2 ст. л | |
Сіль, приправа – за смаком | |
Вода – 1 стакан |
Минтай тушкований в сметані – не складна в приготуванні і надзвичайно смачна страва, яке не залишить байдужим ні одного любителя риби. Риба дуже корисна для нашого організму і є її необхідно не рідше одного разу на тиждень. Цей рецепт підійде не тільки для приготування минтая, але і для іншої риби, наприклад в сметані можна загасити хек.
Покроковий рецепт
Минтай моєму в холодній воді, зрізаємо плавці. Ріжемо рибу на великі шматочки. Солимо і посипаємо приправою на ваш смак. Замариновану даними чином рибу залишаємо на 20-30 хвилин.
Ріжемо цибулю півкільцями, а потім на четвертинки кілець.
Моркву натираємо на крупній тертці.
Розігріваємо олію в сковорідці, додаємо в неї цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору.
Далі додаємо воду. Злегка солимо овочі, після на овочі викладаємо замариновані шматочки риби.
Заливаємо рибу сметаною.
Тушкуємо під закритою кришкою протягом 15 – 20 хвилин.
Минтай тушкований в сметані готовий.
Приємного апетиту!