Якщо молоко замінити ряжанкою, то млинці виходять дуже ніжними з приємним смаком!
Інгредієнти
Ряжанка – 1 ст. | |
Вода – 1 ст. | |
Борошно – 1 ст. | |
Яйце – 1 шт. | |
Сода – 1 щіпка | |
Сіль – 0,5 ч. ложки | |
Цукор – 1 ст. ложка | |
Рослинне масло – 2 ст. ложки |
Існує величезна безліч різних рецептів млинців. Але, безумовно, якщо вони приготовані на ряжанці, домашніх за вуха не відтягнеш від цього неймовірно смачного ласощі.
Покроковий рецепт
У глибокій мисці змішуємо ряжанку, воду, цукор, сіль і все ретельно перемішуємо.
Додаємо борошно і знову все ретельно перемішуємо вінчиком досить енергійно, щоб уникнути утворення грудок.
В отриману масу додаємо яйце, перемішуємо. Додаємо соду на кінчику ножа, масло і віночком вимішує тісто. Воно нагадує по консистенції рідкої сметани, а за кольором – згущене молоко.
На суху розігріту сковороду ополоником наливаємо тісто і розподіляємо його по дну. Смажимо близько двох-трьох хвилин з кожного боку.
Готовий млинець викладаємо на тарілку. Продовжуємо випікати, поки не закінчиться тісто. При дотриманні всіх пропорцій перший млинець не вийде грудкою!
Подаємо ароматні млинці зі згущеним молоком або з медом. Приємного апетиту!