Млинці з бананом та шоколадом

Млинці з бананом та шоколадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Млинці з бананом та шоколадом допоможуть урізноманітнити ваше десертне млинцеве меню. Чудово підійдуть для сніданку або полуденку, на дитяче свято або Масляну.

Покроковий рецепт

Приготувати млинці. Я зробила млинці на кефірі з окропом.
Кефір вилити в глибоку чашу. У кефір тонкою цівкою влити окріп, перемішати віночком. Додати 2 яйця, щіпку солі, цукор, розпушувач, добре перемішати. (Розпушувач можна замінити на соду, погашену в оцті. Пропорція: 1/4 соди, 1 столову ложку води і 1/2 чайної ложки оцту). Додати частинами просіяне борошно, перемішати, щоб не було грудочок. Для еластичності тіста, додати 100 мл рослинного масла, перемішати. Тісто має бути рідке (див. фото).

Розігрійте тефлонову сковороду, змащену маслом. (Якщо у вас на кухні є чавунна сковорода – взагалі казка! Чавунні сковорідки ідеально підходять для смаження млинців. Млинці легко відходять і не прилипають. Головне сковороду добре розжарити, а рослинної олії лити, буквально, кілька крапель або просто змащувати поверхню сковорідки пензликом).

Отже, на розігріту з маслом сковороду вилийте трохи тіста і круговими рухами, повертаючи її (сковороду) у різні сторони, розподіліть тісто по всій поверхні. Якщо Ви бачите що тесту мало, то можете додати, зачерпнувши ще трохи. (Кількість наливаного тесту підказати вам не зможу, так як все залежить від розміру вашої сковороди і від бажаної вами товщину млинця. Пробуйте, все приходить з досвідом). Коли тісто рівномірно розподілитися, поставити сковорідку назад на вогонь і смажити млинці, поки не з’являться бульбашки по всій поверхні млинця. Переверніть лопаткою блін, продовжуйте смажити до золотисто-коричневого кольору з іншої сторони. Перекласти готовий млинець на плоску тарілку, рясно змастити вершковим маслом, особливо по краях (інакше блін вийти сухий).

Банан помити, очистити від шкірки, розрізати навпіл (поперек).

Блін укласти виворітною стороною на плоску тарілку, змастити розтопленим на водяній бані шоколадом.

На край млинця покласти половинку банана.

Загорнути в рулет (млинець розгортатися не буде, так як шоколад “склеїть” весь рулетик). Краї млинця обрізати. Повторити процедуру з іншим млинцем.

Готові «фаршировані» млинці викласти
на красиву тарілку, полити шоколадом.
Приємного апетиту!