Такий ніжний десерт, приготований з молока з фруктами і ваніліном, відмінно підійде для дитячого столу.
Інгредієнти:
– будь-які свіжі фрукти (за смаком);
– гранульований желатин (13 г);
– порошковий ванілін (за смаком);
– яєчний жовток сирої (п’ять штук);
– жирне молоко (230 мл);
– тростинний цукор-пісок (56 р).
Процес приготування:
Відправити сирі жовтки в миску середнього розміру, додати тростинний цукор-пісок і порошковий ванілін, розтерти ці інгредієнти, після цього поставити на малий вогонь сотейник. Прогріти в сотейнику молоко, як тільки воно стане дуже гарячим, перелити його в посуд з розтертої жовтковою масою, добре перемішати все.
По інструкції залити водою гранульований желатин, кілька хвилин почекати, коли набухнуть желатинові гранули. Далі поставити посуд з гранульованим желатином на водяну баню і прогрівати желатинову суміш при періодичному помішуванні до того моменту, поки вона не стане абсолютно однорідним. Трохи остудити желатинову суміш, перелити її в посуд з жовтковою масою, інтенсивно перемішати.
Перелити жовтково-желатинову суміш у невелику каструлю і при постійному помішуванні кілька хвилин прогрівати, потім трохи остудити і розлити по заздалегідь підготовленим формочках. Далі молочне желе необхідно надіслати до повного застигання в холодильну камеру.
Нарізати які-небудь стиглі фрукти маленькими шматочками, прикрасити ними застигле молочне желе, після чого приготований ніжний десерт можна подавати до столу.
За бажанням шматочки соковитих фруктів можна включити до складу молочного желе, в цьому випадку десерт вийде ще більш приємним на смак.