Молочне желе з сиру і хурми.- – десерт до чаю.
Інгредієнти
Хурма – 200 р. | |
Сир – 200 р. | |
Молоко жирністю 2,5% – 100 мл | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Желатин – 2 ст. л. | |
Ванілін – 0,5 р. |
Зима-час хурми. Солодкий і соковитий фрукт, в дуеті з сиром, порадує своїм ніжним смаком і яскравим кольором.
Покроковий рецепт
Желатин замочити у воді 50-100 мл.
Молоко закип’ятити. На сир викласти цукровий пісок і ванілін. Залити гарячим молоком і збити блендером.
З хурми зняти шкіру і вийняти насіння. Пробити блендером в пюре.
Ємність з розмоченим желатином поставити на невеликий вогонь і, постійно перемішуючи повністю розчинити. У ньому не повинно залишитися крупинок. До кипіння не доводити. Найкраще желатин розчиняти на водяній бані.
Влити 2 частини желатину в сир і одну частину в пюре з хурми. Перемішати.
Дно ємності вистилати харчовою плівкою. На дно вилити половину сирної маси. Прибрати в холодне місце на 15 хв. після того як поверхня схопиться викласти пюре з хурми. Поставити охолоджуватися на 15 хв.
Останнім шаром заливаються залишки сирної маси. Прибрати в холодильник. Десерт буде готовий через 3 години.