Урізноманітніть сніданок від нудних яєчні і омлетів. Ідеальний варіант замість бутербродів.
Інгредієнти
яйця – 2 шт. | |
молоко – 300-400 мл | |
сир – 100 гр. | |
помідор – 1 шт. | |
рослинна олія – 2 ст. л. | |
хліб, батон – 1 шт. |
У нашій родині хліб не їмо, він у нас з’являється перед святами або коли приходять гості. На наступний день виникає питання, що з ним робити? Викидати як ми знаємо його не можна. І тут на допомогу припав рецептик ніжних грінок, це не стандартне приготування в яйці, а з використанням молока і сиру. Молоко надає ніжності і вологості всередині, а яйце і сир дають корочку зовні. Я використовую в клярі помідори, але можна додати замість них або в додаток зелень і потім змастити часниковим соусом. За рахунок додавання рослинного масла в кляр і обсмажуванні на сухій сковорідці, виходять не жирними і менш калорійними.
Покроковий рецепт
Збити віночком молоко і яйця, додати спеції.
Ріжемо кубиками помідор і натираємо на тертці сир, я використовую сир який залишився від нарізок або трохи обветрился. Взагалі рецепт дуже хороший, дозволяє використовувати застояні продукти, черствий хліб і сир.
Змішати всі інгредієнти і додати рослинне масло.
Вмочуємо добре шматочки хліба в клярі і викладаємо на розігріту сковорідку, зверху ложкою додатково покласти сир і помідором з кляру.
Обсмажуємо з двох боків до появи золото-коричневого кольору.
Подавати до столу можна як гарячими, так і холодними, смак не змінюється.
Приємного апетиту!