Навіть якщо молоко не є улюбленим продуктом, можна з допомогою деяких доповнень зробити з нього чудове ласощі. Наприклад, десертне блюдо, яке підійде для завершення святкового застілля або просто для затишного домашнього вечора.
Яйця (3) розтирають з цукром (стакан), додають крохмаль (1,5 ложки), перемішують. Не припиняючи заважати, поступово вливають гаряче молоко (1 л) і доводять до кипіння. Відразу вимикають вогонь. Залишають охолоджуватися, не забуваючи періодично перемішувати масу.
Остиглий десерт розкладають по вазам. Прикрашають його ягодами, варенням. Подають охолодженим.
З молока можна зробити мус. Буде потрібно 400 мл жирного молока, 50 мл води, 15 г желатину, 100 г цукру звичайного і ложечки ванільного.
Желатин замочують кип’яченою водою кімнатної температури, залишають набухати на 30 хвилин. За цей час в емальованій каструлі доводять до кипіння на малому вогні суміш молока з цукром при безперервному помішуванні. Відразу знімають ємність з плити і залишають остигати хвилин 10.
Ще гаряче молоко кладуть ванільний цукор, замочений желатин і розмішують до однорідного стану. Суміш, охолоджену до 36-38 градусів, збивають до утворення стійкої піни. Десерт розкладають по креманкам і ставлять в холодильник на пару годин.