Оригінальний ягідний десерт.
Інгредієнти
заморожена вишня смородина або якісь інші ягоди без кісточок – 230 г | |
незбиране молоко – один повний стакан | |
тертий гіркий шоколад для оформлення – одна ч. ложка з гіркою | |
тростинний цукор – пісок- одна ст. ложка | |
кип’ячена вода холодна – 78 мл | |
гранульований швидкодіючий желатин – одна чайна ложка |
Річний молочно-ягідний десерт виходить дуже ніжним, м’яким і корисним.
Покроковий рецепт
У миску з вогнетривкого матеріалу насипати необхідну кількість гранульованого желатину, влити холодну воду, ретельно все перемішати, потім накрити ємність блюдечком і хвилин на сорок відставити в сторону.
По закінченні вищевказаного часу поставити ємність з набряклим желатином на самий слабкий вогонь і прогрівати кілька хвилин при безперервному помішуванні.
У невеликій сотейник влити молоко, додати достатню кількість цукрового піску, перемішати і на тихому вогні довести до слабкого кипіння, тоненькою цівкою влити желатинову суміш, розмішати. Прогрівати ще кілька хвилин молочно-желейну суміш, потім підготувати прозорі широкі склянки.
Викласти в стаканчики рівними порціями промиті ягоди, влити молочно-желейну суміш, поставити приготований десерт в холодильник і залишити в ньому приблизно на шість годин.
Як тільки молочно-ягідний десерт застигне, прикрасити його ягідним соусом і стиглими ягодами.