Молочно-ягідний літній десерт

Молочно-ягідний літній десерт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оригінальний ягідний десерт.

Інгредієнти

заморожена вишня смородина або якісь інші ягоди без кісточок – 230 г
незбиране молоко – один повний стакан
тертий гіркий шоколад для оформлення – одна ч. ложка з гіркою
тростинний цукор – пісок- одна ст. ложка
кип’ячена вода холодна – 78 мл
гранульований швидкодіючий желатин – одна чайна ложка

Як приготувати Молочно-ягідний літній десерт

Річний молочно-ягідний десерт виходить дуже ніжним, м’яким і корисним.

Покроковий рецепт

У миску з вогнетривкого матеріалу насипати необхідну кількість гранульованого желатину, влити холодну воду, ретельно все перемішати, потім накрити ємність блюдечком і хвилин на сорок відставити в сторону.

По закінченні вищевказаного часу поставити ємність з набряклим желатином на самий слабкий вогонь і прогрівати кілька хвилин при безперервному помішуванні.

У невеликій сотейник влити молоко, додати достатню кількість цукрового піску, перемішати і на тихому вогні довести до слабкого кипіння, тоненькою цівкою влити желатинову суміш, розмішати. Прогрівати ще кілька хвилин молочно-желейну суміш, потім підготувати прозорі широкі склянки.

Викласти в стаканчики рівними порціями промиті ягоди, влити молочно-желейну суміш, поставити приготований десерт в холодильник і залишити в ньому приблизно на шість годин.

Як тільки молочно-ягідний десерт застигне, прикрасити його ягідним соусом і стиглими ягодами.