Яскравий смак, ніжна структура і хрусткий штрейзель – морквяний кекс стане вашим фаворитом у домашній випічці!
Інгредієнти
Морква – 350 гр | |
Яйця – 2-3 шт | |
Цукор – 180 гр | |
Рослинне масло – 100 мл | |
Борошно – 160 гр | |
Горіхи пекан – 50 гр можна замінити на волоські | |
Родзинки – 50 гр | |
Розпушувач тіста – 1 ч. л. | |
Вершкове масло – 50 гр для штрейзеля |
Рецепт морквяного кексу прийшов до нас з американської кухні і останнім часом став дуже популярним. Такий пиріг або торт (якщо зробити ще крем з вершкового сиру) можна зустріти в самих вишуканих кафе і кондитерських. А між тим, морквяний кекс досить легко приготувати самим і порадувати домашніх смачною і корисною випічкою. Натерта на дрібній тертці моркву в готовому виробі практично непомітна. А додати в тісто ви можете на свій смак родзинки, горіхи, насіння, цукати, цедру лимона і апельсина. Чудово поєднуються з морквою прянощі: кориця, мускатний горіх, мелений сушений імбир. Тут вже, як мовиться, справа смаку.
Покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти. Моркву очистіть, натріть на дрібній тертці. Горіхи порубаєте ножем. Найдрібніші відкладіть на штрейзельную крихту. Ізюм промийте. Для більш насиченого смаку родзинки можна попередньо вимочити в коньяку (на ніч).
У глибокій мисці змішайте натерту моркву, яйця і цукор. Частина цукру (60 гр) відкладіть на штрейзель. Влийте в миску рослинне масло.
Додайте в тісто родзинки і горіхи. Всипте борошно з розпушувачем і ретельно перемішайте. Тісто виходить досить густим.
Духовку розігрійте до 180 градусів.У підготовлену форму покладіть папір для випічки. Вилийте тісто. Тепер приготуйте штрейзель. Для цього візьміть вершкове масло 50 гр цукру і 60 гр борошна. Перетріть всі інгредієнти в крихту. Додайте залишки горіхів.
Посипте отриманим штрейзеля кекс і відправляйте в духовку на 45 хвилин. Ставте на нижню полицю, щоб штрейзельная крихта не підгоріла. Дайте кексу охолонути і подавайте до столу.