Морквяно-гарбузовий суп-пюре з каррі

Морквяно-гарбузовий суп-пюре з каррі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Крем – суп з моркви та гарбуза дуже прекрасне доповнення до меню в осінній період, коли так хочеться яскравих фарб і зігріває тепла.

Інгредієнти

Гарбуз – 400 грам
Морква середня – 2 шт
Цибуля – 1 шт
Олія оливкова – 1 ст/л
Масло вершкове – 5 грам
Каррі – 1 год/л
Бульйон/ вода – 250 мл
Молоко/ вершки – 1 стакан
Корінь імбиру – 2 ст/л
Сир – За смаком
Сіль – 1 щіпка

Як приготувати Морквяно-гарбузовий суп-пюре з каррі

Надзвичайно простий і смачний рецепт суп – пюре з гарбуза з морквою.

Покроковий рецепт


Попередньо підготувати овочі. Очистити і нарізати скибочками цибулю, моркву і гарбуз. Подрібнити корінь імбиру на дрібній тертці.

Розтопити вершкове масло в оливковій на дні каструлі. Додати цибулю і моркву.

Обсмажити моркву і цибулю до рум’яного кольору, протягом 2 хвилин. І потім додати до них натертий імбир.

До обсмаженою овочам доповідаємо нарізаний гарбуз і 1 чайну ложку каррі. Тушкуємо протягом 5 хвилин всі овочі разом, іноді перемішуючи, щоб не пригоріло.


Доливаємо до овочів бульйон або воду і варимо до готовності гарбуза (10 хв). Важливо! Вода повинна трохи покривати овочі, інакше суп вийде рідким, а не кремоподібним.



Пюрируем отриману масу заглибним блендером. Після чого вливаємо склянку теплого молока. Якщо хочеться суп посытнее, можна використовувати жирні вершки. Знову все збиваємо блендером і чекаємо , коли суп закипить.

Крем-суп готовий! Рекомендується подавати з грінками і тертим сиром. Buon appetito!