Крем – суп з моркви та гарбуза дуже прекрасне доповнення до меню в осінній період, коли так хочеться яскравих фарб і зігріває тепла.
Інгредієнти
Гарбуз – 400 грам | |
Морква середня – 2 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Олія оливкова – 1 ст/л | |
Масло вершкове – 5 грам | |
Каррі – 1 год/л | |
Бульйон/ вода – 250 мл | |
Молоко/ вершки – 1 стакан | |
Корінь імбиру – 2 ст/л | |
Сир – За смаком | |
Сіль – 1 щіпка |
Надзвичайно простий і смачний рецепт суп – пюре з гарбуза з морквою.
Покроковий рецепт
Попередньо підготувати овочі. Очистити і нарізати скибочками цибулю, моркву і гарбуз. Подрібнити корінь імбиру на дрібній тертці.
Розтопити вершкове масло в оливковій на дні каструлі. Додати цибулю і моркву.
Обсмажити моркву і цибулю до рум’яного кольору, протягом 2 хвилин. І потім додати до них натертий імбир.
До обсмаженою овочам доповідаємо нарізаний гарбуз і 1 чайну ложку каррі. Тушкуємо протягом 5 хвилин всі овочі разом, іноді перемішуючи, щоб не пригоріло.
Доливаємо до овочів бульйон або воду і варимо до готовності гарбуза (10 хв). Важливо! Вода повинна трохи покривати овочі, інакше суп вийде рідким, а не кремоподібним.
Пюрируем отриману масу заглибним блендером. Після чого вливаємо склянку теплого молока. Якщо хочеться суп посытнее, можна використовувати жирні вершки. Знову все збиваємо блендером і чекаємо , коли суп закипить.
Крем-суп готовий! Рекомендується подавати з грінками і тертим сиром. Buon appetito!