Мус з смородини – легкий, ніжний і повітряний десерт, яким можна себе побалувати на вихідних
Інгредієнти
Смородина – 300 гр. | |
Цукор – 100 гр. | |
Вода – 500 мл | |
Манна крупа – 5 ст. л. |
Заморозила я на зиму величезна кількість смородини. Але є так мої домашні н дуже хотіли, та й я сама не велика любителька. Варила компоти доньці в школу. Але ось вже зима закінчилася, а смородини все одно залишилося ще багато. А вже пора б і розморозити морозильну камеру. Так що порився я трохи в просторах інтернету і знайшла ось такий чудовий рецепт – самбука смородинового. Рецепт схожий зі всім відомим яблучним самбук, тільки замість яблук ароматна смородина.
Покроковий рецепт
1. Смородину промити, якщо заморожена, то спочатку розморозити. Протерти смородину в комбайні або в блендері. У мене комбайн зі спеціальною насадкою для протирання фруктів. Якщо ви протираєте блендером, то потім ще смородинове пюре потрібно протерти через сито.
2. Макуха зі смородини залити водою, додати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному огне15-20 хвилин. Злити компот в інший посуд, макуха викинути.
3. Ще раз довести компот до кипіння. Підготуйте манку заздалегідь, тоді буде зручно е всипати і одночасно заважати. Повільною цівкою всипати манну крупу. Зварити манну кашу, як зазвичай.
4. У готову кашу додати смородинове пюре і збивати міксером 15 хвилин. Чим довше ви буде збивати, тим ніжніше і легшим буде маса.
5. Розлити по формах і поставити в холодильник на одну годину.
6. Подивіться якогось чудового кольору вийшов наш мус! Від одного тільки погляду піднімається настрій і стає радісно на душі, а якщо ще й спробувати ложечку, то відразу ж потрапите в світ насолоди і блаженства!