Мяке апельсинове печиво

Мяке апельсинове печиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кожна країна мала свій фірмовий рецепт цього нехитрого ласощі. Італійці називали його біскотті, англійці – бісквітом, голландці – коекже.

Інгредієнти

Для тіста
вершкове масло – 50 гр
цукор – 80 гр
сметана – 3 ст. л.
яйце – 1 шт
борошно – 300 гр
сіль – 0,5 ч. л.
сода або розпушувач – 0,5 ч. л.
для начинки
апельсин – 1 шт
цукор – 160 г
крохмаль – 1 ст. л.
Для змазування
Молоко – 2 ст. л.
Яйце – 1 шт

Як приготувати М’яке апельсинове печиво

Наша улюблена солодкість – печиво – з’явилася досить багато століть тому. В той час, воно було не таким, яким ми звикли його бачити зараз. Печиво було несолодким, адже цукор люди отримали набагато пізніше. Його відкрили в Індії, добуваючи з цукрового очерету. Пізніше, цукор був завезений до Європи, де отримав широке поширення в кулінарії.

У різних місцях випічку готували з різного борошна. Спочатку це була пшенична, потім вівсяна, а потім і кукурудзяна. На Сході користувалися рисової борошном. Але з чого б не була приготована солодкість, все одно було дуже смачно.

Кожна країна мала свій фірмовий рецепт цього нехитрого ласощі. Італійці називали його біскотті, англійці – бісквітом, голландці – коекже.

Мореплавці дуже любили бісквіти і крекери, адже така насолода могла зберігатися тривалий час.

В наші дні асортимент печива дуже різноманітний. На полицях магазинів можна знайти товари різного смаку і всіляких форм і розмірів. З начинками і без, з цукрової або шоколадною глазур’ю, горішками, родзинками і багатьом іншим. Але не всі продукти залишилися такими ж чистими і корисними, як раніше. Набагато приємніше і безпечніше приготувати печиво будинку із звичних всім простих інгредієнтів. В таке печиво можна додати все, що душі завгодно.

Давайте ж розглянемо один з таких смачних рецептів.

Покроковий рецепт

У глибокій мисці розтираємо м’яке вершкове масло, розтоплене при кімнатній температурі, з цукром. Це головний секрет пісочного розсипчастого печива. Додаємо сметану, яйце, борошно, сіль і соду (розпушувач). Вимішуємо тісто не занадто довго, інакше будуть затяжні галети. Обертаємо харчовою плівкою або кладемо в пакет. Залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин.

Поки тісто охолоджується, потрібно не втрачати часу і приготувати начинку. Митий апельсин розрізаємо на шматочки, попутно очищаючи від насіння. У блендері змішуємо наші апельсинові часточки з цукром і крохмалем.

По закінченні часу, дістаємо тісто з холодильника. Щоб було зручніше працювати, розділіть тісто на дві рівні частини. Кожну грудочку розгортаємо в прямокутний пласт товщиною 3 міліметри. Выкрадываем на нього солодку апельсинову начинку і загортаємо в рулетик. При розподілі апельсинової суміші, не доходимо до кінця прямокутника, щоб можна було заклеїти край. Рулет загорнути в харчову плівку і залишаємо охлождаться в холодильнику на 10 хвилин.

А поки включаємо духовку нагріваємо до 180-200 градусів. Витягуємо рулерики і нарізаємо печиво довжиною 3-4 сантиметри. Викладаємо майбутнє печиво на деко, змащене маслом, або застелений пергаментним папером для випічки. Випікаємо солодкість 15-20 хвилин.

Перед зарумяниванием виймаємо деко і змащуємо нашу солодкість сумішшю з збитого яйця з молоком. Допікаємо до готовності.

Таке печиво чудово поєднується зі свіжозвареним чорною кавою і збитими вершками. Приємного апетиту.