Кожна країна мала свій фірмовий рецепт цього нехитрого ласощі. Італійці називали його біскотті, англійці – бісквітом, голландці – коекже.
Інгредієнти
Для тіста | |
вершкове масло – 50 гр | |
цукор – 80 гр | |
сметана – 3 ст. л. | |
яйце – 1 шт | |
борошно – 300 гр | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
сода або розпушувач – 0,5 ч. л. | |
для начинки | |
апельсин – 1 шт | |
цукор – 160 г | |
крохмаль – 1 ст. л. | |
Для змазування | |
Молоко – 2 ст. л. | |
Яйце – 1 шт |
Наша улюблена солодкість – печиво – з’явилася досить багато століть тому. В той час, воно було не таким, яким ми звикли його бачити зараз. Печиво було несолодким, адже цукор люди отримали набагато пізніше. Його відкрили в Індії, добуваючи з цукрового очерету. Пізніше, цукор був завезений до Європи, де отримав широке поширення в кулінарії.
У різних місцях випічку готували з різного борошна. Спочатку це була пшенична, потім вівсяна, а потім і кукурудзяна. На Сході користувалися рисової борошном. Але з чого б не була приготована солодкість, все одно було дуже смачно.
Кожна країна мала свій фірмовий рецепт цього нехитрого ласощі. Італійці називали його біскотті, англійці – бісквітом, голландці – коекже.
Мореплавці дуже любили бісквіти і крекери, адже така насолода могла зберігатися тривалий час.
В наші дні асортимент печива дуже різноманітний. На полицях магазинів можна знайти товари різного смаку і всіляких форм і розмірів. З начинками і без, з цукрової або шоколадною глазур’ю, горішками, родзинками і багатьом іншим. Але не всі продукти залишилися такими ж чистими і корисними, як раніше. Набагато приємніше і безпечніше приготувати печиво будинку із звичних всім простих інгредієнтів. В таке печиво можна додати все, що душі завгодно.
Давайте ж розглянемо один з таких смачних рецептів.
Покроковий рецепт
У глибокій мисці розтираємо м’яке вершкове масло, розтоплене при кімнатній температурі, з цукром. Це головний секрет пісочного розсипчастого печива. Додаємо сметану, яйце, борошно, сіль і соду (розпушувач). Вимішуємо тісто не занадто довго, інакше будуть затяжні галети. Обертаємо харчовою плівкою або кладемо в пакет. Залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин.
Поки тісто охолоджується, потрібно не втрачати часу і приготувати начинку. Митий апельсин розрізаємо на шматочки, попутно очищаючи від насіння. У блендері змішуємо наші апельсинові часточки з цукром і крохмалем.
По закінченні часу, дістаємо тісто з холодильника. Щоб було зручніше працювати, розділіть тісто на дві рівні частини. Кожну грудочку розгортаємо в прямокутний пласт товщиною 3 міліметри. Выкрадываем на нього солодку апельсинову начинку і загортаємо в рулетик. При розподілі апельсинової суміші, не доходимо до кінця прямокутника, щоб можна було заклеїти край. Рулет загорнути в харчову плівку і залишаємо охлождаться в холодильнику на 10 хвилин.
А поки включаємо духовку нагріваємо до 180-200 градусів. Витягуємо рулерики і нарізаємо печиво довжиною 3-4 сантиметри. Викладаємо майбутнє печиво на деко, змащене маслом, або застелений пергаментним папером для випічки. Випікаємо солодкість 15-20 хвилин.
Перед зарумяниванием виймаємо деко і змащуємо нашу солодкість сумішшю з збитого яйця з молоком. Допікаємо до готовності.
Таке печиво чудово поєднується зі свіжозвареним чорною кавою і збитими вершками. Приємного апетиту.