Для любителів домашньої випічки пропонуємо рецепт смачного м’ясного пирога. М’ясна начинка доповнено капустою, морквою і цибулею. Такий пиріг, безумовно, стане прикрасою чайного столу.
Інгредієнти
Молоко – 1 стакан | |
Дріжджі сухі – 1 ч. ложка | |
Цукор – 1 ч. ложка | |
Борошно – 3,5 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Яловичина – 300 гр | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Капуста – 350 гр білокачанна | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля – 1 штука |
Приготування м’ясного пирога почнемо з замішування тіста. Для тіста візьмемо борошно, сухі активовані дріжджі, яйце, молоко. Подробиці приготування дріжджового тіста для пирога представлені в цьому рецепті. Що стосується начинки, то смакової тон їй задає підсмажена яловичина, попередньо нарізана на шматочки. М’ясний інгредієнт для начинки «сусідить» з нашаткованої білокачанної капустою і овочами. На випічку домашнього м’ясного пирога з капустою вам буде потрібно близько двох годин, але ваші старання обов’язково окупляться, і ви отримаєте найвищі похвали від своїх домочадців.
Покроковий рецепт
Підігріваємо молоко. Переливаємо його в миску. Засипаємо в тепле молоко заявлена кількість сухих активованих дріжджів. Щоб дріжджі швидко активувалися, додаємо в миску чайну ложку цукрового піску. Відставляємо миску вбік буквально 5-7 хвилин. Якщо використовуються сухі дріжджі якісні, то через певний час ви помітите, як над поверхнею молока утворюється дріжджова шапка.
Переходимо до просівання борошна. Належну кількість просіваємо в глибоку миску. Підсипаємо в борошно чайну ложку солі. Сипучі інгредієнти перемішуємо. В процесі робимо в борошні воронку.
В отриману борошняну воронку розбиваємо одне куряче яйце. Слідом заливаємо опару з дріжджів, але не всю відразу, а невеликими порціями. Опару відразу вмішуємо в борошно.
Перемішуємо введені інгредієнти спочатку в мисці, а потім перекладаємо борошняну масу на стіл. Продовжуємо місити тісто на столі. Приготоване тісто знову повертаємо в миску. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо в тепле місце приблизно на годину або навіть більше. Цього часу буде досить, щоб тісто збільшилося в об’ємі.
Поки тісто «відпочиває», займемося приготуванням начинки для пирога. М’якоть яловичини нарізаємо на маленькі шматочки. У сковороду вливаємо олію. Коли масло розігріється, викладаємо в сковорідку м’ясні шматочки. Підсмажуємо їх до готовності.
В цей час нашинкуем білокачанну капусту, видаливши з качана верхні листочки. Нарізку з капусти перекладаємо до шматочків яловичини. Відразу приправляємо капусточку сіллю, щоб вона дала сік, перемішуємо.
Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Подрібнюємо моркву на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Додаємо подрібнені овочі до інгредієнтів начинки на сковороду. Тушкуємо капусту до м’якості і готовності. Готову м’ясну начинку остуджуємо.
Ось як піднялося наше тісто для пирога. Ділимо його на дві частини. Одна частина повинна бути побільше.
Більшу частину тіста розкачуємо в круглий або прямокутний пласт. Деко застеляємо пекарським папером. Викладаємо на папір перший пласт тіста. По пласту розподіляємо м’ясну начинку з капустою. Другий шматок, що залишився тесту також розкачуємо. Накриваємо їм начинку. Защепляем краї пластів, в центрі робимо отвір. Відправляємо пиріг в духовку (температуру виставляємо на 180 градусів).
Смачний і ситний м’ясний пиріг з капустою випікаємо близько 35-40 хвилин. За 10 хвилин до вилучення пирога з духовки його поверхню можна змастити шматочком вершкового масла.
Пиріг охолодити, розрізаємо на порції і подаємо до столу! Приємної трапези!