Ніжне куряче філе з ароматною пікантною заправкою в горщиках зі сметаною.
Інгредієнти
Куряче філе – 300 гр. | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Печериці – 200 гр. | |
Сметана – 20 гр. | |
Перець чилі – 5 гр. за смаком | |
Сіль – 1 ч. л. за смаком | |
Паприка – 1 ч. л. | |
Вершкове масло – 30 гр. | |
Тимян – 1 ч. л. | |
Базилік – 1/2 ч. л. | |
Орегано – 1 / 2 ч. л. |
Пікантне і дуже ніжне м’ясо в горщиках – саме такою стравою я сьогодні поділюся з вами. Рецепт такого м’яса вкрай простий, а от смак і запах…Пікантність болгарського перцю і паприки доповнює ніжність курячої грудинки і сметани. Печериці роблять смак страви ніжніше і яскравіше, а вершкове масло надає дивовижний аромат овочів. Запікаємо овочі із м’ясом у глиняних горщиках і виходить смачне і ситне страву до вечері або на обід. Проявіть фантазію – експериментуйте з видами м’яса – яловичина, свинина, особливо гарний буде кролик. Можете додати до м’яса мисливських ковбасок або копчений шпик. Додавайте різні овочі – кабачки, баклажани, квасоля, томати або гарбуз. Грайте зі спеціями – паприка, чебрець, базилік, ягоди ялівцю, каррі, розмарин. Знайдіть свій ідеальний варіант м’яса в горщиках. Мій рецепт м’яса з ароматною заправкою – один з безлічі варіантів. Це блюдо універсально, як в плані інгредієнтів, так і в плані калорійності. Якщо хочете більш дієтичний варіант – замінити вершкове масло оливкове, а жирну сметану на вершки з низькою жирністю. Всі подробиці приготування м’яса в горщиках з ароматною заправкою ви дізнаєтеся саме тут.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько вимити гриби, почистити моркву і цибулину. Куряче філе змащуємо чайною ложкою паприки, сіллю і спеціями за смаком. За бажанням, можна додати подрібнений часник – так страва стане більш пікантним.
Розтоплюємо шматочок вершкового масла на розігрітій сковороді.
Нарізаємо великими слайсами печериці.
Цибулину дрібно шаткуємо.
Відправляємо печериці і нарубаний цибулю обсмажуватися на сковорідку з вершковим маслом. Ретельно помішуємо і готуємо до рум’яного кольору цибулі.
Шаткуємо великими шматочками болгарський перець і також відправляємо його до грибів.
Натираємо крупно моркву.
Додаємо натерту моркву пассероваться разом з іншими овочами. Солимо блюдо, додаємо спеції: чебрець, базилік і орегано.
Додаємо три колечка перцю чилі. Якщо не любите гостре – замініть ложкою паприки або не додавайте чилі зовсім.
Поки овочі пассеруются, нарізаємо великими кубиками куряче філе, яке вже встигло замаринувати у спеціях.
Починаємо формувати наші ароматні глиняні горщики. Першим шаром викладаємо шматочки курячої грудинки.
Наступним шаром викладаємо пасеровані овочі.
Знову викладаємо шматочки курки.
І останнім шар формуємо з решти обсмажених овочів.
Поверх овочів кладемо одну-дві столові ложки сметани високої жирності. Або заливаєте блюдо вершками. Ставимо в духовку на 40-45 хвилин. Температуру ставимо на 180-200 градусів. Визначити готовність блюда легко – овочі стануть м’якими, сметана повністю розтане, а куряче філе буде доведено до повної готовності.
Подаємо страву порціями в глиняних горщиках або в тарілках. Прикрашаємо гілочками кропу, базиліка, можна до готового блюда додати тертий сир будь-яких сортів. До готового блюда також можна додати трохи сметани. Подавати страву з гарніром – добре підійде картопля або розсипчастий рис з каррі і спеціями. Приємного апетиту!