Мятне морозиво

Мятне морозиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У каструлі з товстим дном змішуємо молоко, вершки, цукор. Ставимо на плиту варитися при невеликій температурі.

Моєму м’яту, кладемо її в каструлю. Як тільки з’являються перші ознаки кипіння, вимикаємо плиту і залишаємо суміш на годину, що б м’ята віддала «смак і аромат».


Витягуємо з каструлі м’яту. Ставимо суміш знову варитися при невеликій температурі. Додаємо в каструлю жовтки і добре все перемішуємо. Як тільки суміш починаємо трохи густіти, вимикаємо плиту. Залишаємо майбутнє морозиво охолоджуватися до кімнатної температури.

Поміщаємо суміш в спеціальну мороженицю і вимішуємо до замерзання. Якщо спеціального пристрою немає, то відправляємо суміш в морозилку і дістаємо кожні півгодини і перемішуємо. Перемішувати треба до тих пір, поки суміш не застигне остаточно.