Застосовувати можна будь-які ягоди не заявлені в нашому рецепті .Головне пропорції не змінювати співвідношення ягід, горілки і цукру.Кількість видів ягід також можна змінювати від 3 і скільки завгодно.
Інгредієнти
ягоди (у мене малина,полуниця,агрус,чорна смородина,калина) – по 1 склянці кожної ягоди можна використовувати більше ніж є в цьому рецепті | |
цукор – по 1 склянці до кожного виду ягід | |
горілка – по 0,5 склянки до кожного виду ягід | |
банку з кришкою капронової – 5 літрів |
Використовувати ягоди промиті проточною водою.Цукор звичайний пісок.Горілка значення не має .Ягоди можна брати і свіжоморожені.
Покроковий рецепт
Беремо перші за списком дозрілі ягоди 1 стакан у нас полуниця і насипаємо в банку,висипаємо цукор 1 стакан і наливаємо 0,5 склянки горілки.Закриваємо кришкою і ставимо в темне місце,до дозрівання наступній ягоди.Далі поспевшая ягода агрус також стакан , склянка цукру і горілки підлогу .Знову прибираємо туди ж в темне місце.І так проробляємо дії до потрібного кількості задіяних ягід.Якщо ягоди підібрані в один період дозрівання то засипаємо все відразу.Отримуємо в банку 5 склянок ягід,5 склянок цукру,2,5 склянки горілки все розмішати і прибрати настоюватися.
Наполягати після додавань останніх ще 2-3 місяці
З минулого часу дістати і процідити на сито або друшляк з марлею. Гуща більше не потрібна,а проціджений сік і є наша наливка.
Залишається розлити наливку по пляшках і можна використовувати або зберігати в підвалі,комори до запитання.При довгому зберіганні наливка більше настоюється і піднімається градус.Можна розводити соком або фільтрованої водою.