Настоянка -лікер «Апельсинка»

Настоянка -лікер «Апельсинка» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку потрібно придбати 1,5 кг апельсин. Всі апельсини потрібно з’їсти, збираючи їх товсту шкірку. Відзначимо, що якщо всі апельсини відразу з’їсти не вдалося, то скоринки з’їдених апельсинів можна складати в пакетик і зберігати в холодильнику до тих пір, поки не будуть з’їдені всі апельсини.

Після всі апельсинові скоринки скласти в каструльку, залити 3 л окропу і залишити стояти приблизно добу.

Через добу все апельсинові кірки вийняти з води і подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.

Воду з-під кірочок помістити на вогонь і закип’ятити.
Після в гарячу воду викласти подрібнені скоринки, все це перемішати і залишити стояти добу.

Ще через добу апельсинову настоянку відфільтрувати, заправити 2 кг цукрового піску, помістити на плиту, закип’ятити і поварити до повного розчинення цукру.

Наприкінці варіння в апельсиновий сироп всипати 1-3 ч. л. лимонної кислоти, регулюючи кислотність на свій смак.

Готовий сироп остудити, ще раз відфільтрувати і розвести або з горілкою або спиртом. При цьому якщо розводити сироп зі спиртом, то потрібно брати пропорції 2:1. А якщо розводити сироп з горілкою, то – 1:1. При змішуванні алкоголь потрібно вливати тонкою цівкою в сироп, щоб лікер не помутнів.

Готовий лікер “Апельсинка” зберігається виключно у холодильнику в щільно закупореній пляшці. Якщо ви подаєте алкогольний напій, можна додати кубики льоду.