Для початку потрібно придбати 1,5 кг апельсин. Всі апельсини потрібно з’їсти, збираючи їх товсту шкірку. Відзначимо, що якщо всі апельсини відразу з’їсти не вдалося, то скоринки з’їдених апельсинів можна складати в пакетик і зберігати в холодильнику до тих пір, поки не будуть з’їдені всі апельсини.
Після всі апельсинові скоринки скласти в каструльку, залити 3 л окропу і залишити стояти приблизно добу.
Через добу все апельсинові кірки вийняти з води і подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
Воду з-під кірочок помістити на вогонь і закип’ятити.
Після в гарячу воду викласти подрібнені скоринки, все це перемішати і залишити стояти добу.
Ще через добу апельсинову настоянку відфільтрувати, заправити 2 кг цукрового піску, помістити на плиту, закип’ятити і поварити до повного розчинення цукру.
Наприкінці варіння в апельсиновий сироп всипати 1-3 ч. л. лимонної кислоти, регулюючи кислотність на свій смак.
Готовий сироп остудити, ще раз відфільтрувати і розвести або з горілкою або спиртом. При цьому якщо розводити сироп зі спиртом, то потрібно брати пропорції 2:1. А якщо розводити сироп з горілкою, то – 1:1. При змішуванні алкоголь потрібно вливати тонкою цівкою в сироп, щоб лікер не помутнів.
Готовий лікер “Апельсинка” зберігається виключно у холодильнику в щільно закупореній пляшці. Якщо ви подаєте алкогольний напій, можна додати кубики льоду.