Настоянка на горілці з червоної смородини

Настоянка на горілці з червоної смородини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Настоянки на ягодах дуже подобаються жіночої статі, вони не дуже міцні і приємні на смак.

Покроковий рецепт

Підготувавши все необхідне приступаємо до роботи. Перекладаємо ягоди в пляшку або банку об’ємом 1 літр і засипаємо цукровим піском.

Залишаємо ягоди з цукром на добу або трохи більше в темному, не жаркому місці, для того щоб вони виділили сік. Всі ягоди віддають різну кількість соку, у цільних ягід червоної смородини його буде зовсім небагато.

На наступний день вливаємо в ягоди з цукром горілку. Настоянка відразу придбає красивий яскраво-червоний колір. Залишаємо ємність з настойкою в темному, не жаркому місці на чотири – п’ять тижнів, за цей час ягоди напитаются алкоголем і віддадуть свій приємний кисло-солодкий смак. Для зручності в підрахунках напишіть на пляшці дату приготування настоянки, тоді буде легше вирахувати термін її готовності.

Через місяць з хвостиком, процідіть настоянку, відкинувши ягоди через ситець. Червону смородину потрібно придушити, щоб вона віддала залишки вбраної в себе рідини.

Перед подачею на стіл ще раз процідіть настоянку, т. к. на дні утворюється невеликий мутний осад, це не страшно, просто напій втрачає свій красивий прозорий колір. Перелийте настойку в графин і можна подавати до столу.