Для приготування десерту нам знадобиться молоко, борошно, масло, цукровий пісок і ванільний цукор, улюблені ягоди/фрукти

Інгредієнти
| Молоко – 400 мл | |
| Масло вершкове – 100 г | |
| Цукровий пісок – 200 г | |
| Ягоди або фрукти – 150 г | |
| Ванільний цукор – 1 упаковка | |
| Борошно вищого сорту – 6 ст. ложок |
Вашій увазі пропоную максимально дешевий рецепт заварного крему з ягодами. Смачний крем володіє красивим кольором і може бути використаний в якості окремого страви, крему для бісквітного або пісочного торта, еклерів.
Покроковий рецепт

Готуємо продукти для приготування заварного крему

На слабкий вогонь ставимо молоко. Підігріваємо, але не даємо йому закипіти

У гаряче молоко всипаємо цукор і ретельно перемішуємо до розчинення

Додаємо ванільний цукор

Не знімаючи масу з вогню, додаємо ягоди (в моєму випадку – заморожена чорна смородина). Проварюємо ягоди протягом 5 хвилин

Поступово всипаємо просіяне борошно і перемішуємо так, щоб не було грудочок. Крем поступово починає густіти. Не даємо масі закипіти.


Вимикаємо газ і збиваємо суміш до повного розчинення ягід з допомогою блендера або міксера.


В теплий крем додаємо вершкове масло і добре перемішуємо до однорідного стану.

Заварний крем готовий! Додаємо масу в улюблені рецепти (на фото – бісквітний торт). Приємного апетиту!
