Для приготування десерту нам знадобиться молоко, борошно, масло, цукровий пісок і ванільний цукор, улюблені ягоди/фрукти
Інгредієнти
Молоко – 400 мл | |
Масло вершкове – 100 г | |
Цукровий пісок – 200 г | |
Ягоди або фрукти – 150 г | |
Ванільний цукор – 1 упаковка | |
Борошно вищого сорту – 6 ст. ложок |
Вашій увазі пропоную максимально дешевий рецепт заварного крему з ягодами. Смачний крем володіє красивим кольором і може бути використаний в якості окремого страви, крему для бісквітного або пісочного торта, еклерів.
Покроковий рецепт
Готуємо продукти для приготування заварного крему
На слабкий вогонь ставимо молоко. Підігріваємо, але не даємо йому закипіти
У гаряче молоко всипаємо цукор і ретельно перемішуємо до розчинення
Додаємо ванільний цукор
Не знімаючи масу з вогню, додаємо ягоди (в моєму випадку – заморожена чорна смородина). Проварюємо ягоди протягом 5 хвилин
Поступово всипаємо просіяне борошно і перемішуємо так, щоб не було грудочок. Крем поступово починає густіти. Не даємо масі закипіти.
Вимикаємо газ і збиваємо суміш до повного розчинення ягід з допомогою блендера або міксера.
В теплий крем додаємо вершкове масло і добре перемішуємо до однорідного стану.
Заварний крем готовий! Додаємо масу в улюблені рецепти (на фото – бісквітний торт). Приємного апетиту!