У невелику товстостінну каструлю в достатній кількості влити холодну відфільтровану воду, як тільки вона почне кипіти, в неї додати трохи морської солі, а також вершкове масло, перемішати гарненько масляну суміш і довести її до стану кипіння.
Далі, додати просіяне борошно пшеничне, інтенсивно перемішати вміст каструлі дерев’яною лопаткою або великою ложкою для того, щоб олійно-борошняна маса стала однорідною і хвилини дві варити її.
По закінченні вищевказаного часу каструлю з заварним тістом прибрати з плити, злегка остудити, потім додати поступово всі сирі курячі яйця.
Підготувати лист для запікання, застелити його промасленим папером, потім кондитерським шприцом або ложкою викласти у формі кульок заварне тісто.
Запікати повітряні профітролі в духовці до того моменту, поки вони не придбають легкий золотистий відтінок, а на це може піти приблизно сорок хвилин. Дуже важливо під час приготування профітролей не відкривати дверцята духової шафи, так як випічка просто «здується» і не буде такою легкою, як хотілося б.
Поки готуються закусочні профітролі, можна зайнятися приготуванням начинки для них, а для цього, у підготовлену глибоку тарілку викласти філе слабосоленої форелі, попередньо нарізане невеликими шматочками.
Порубати як можна дрібніше всю ароматну промиту зелень, пересипати її в тарілку, де знаходяться шматочки форелі, додати сирний сир і трохи червоної ікри, перемішати все.
Як тільки профітролі повністю приготуються, розрізати на половинки, нижню порожнисту частина випічки нафарширувати рибною начинкою з сиром і червоною ікрою.
Закрити фаршировані профітролі верхніми половинками, потім подавати цю ефектну несолодке закуску до столу на красивому блюді.