Німецьке пісочне печиво на варених жовтках

Німецьке пісочне печиво на варених жовтки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яких тільки видів печива не існує на світі. Але, напевно, найбільш улюбленими були і залишаються ті з них, які мають красиву, а іноді і незвичайну форму.

Інгредієнти

вершкове масло – 250 грам
борошно – 250 грам
цукор – 1 склянка
яйця курячі – 5 штук
цукор ванільний – 1 пакетик

Як приготувати Німецьке пісочне печиво на варених жовтках

Пропонуємо Вам спробувати приготувати хрустке пісочне печиво, замішане на основі варених і сирих жовтків. Таке поєднання надає виробу особливої розсипчастість, і воно нагадують за смаком знамениті східні солодощі шакер-чурек або земелах.

Покроковий рецепт

Три яйця зварити круто, вийняти з них жовтки (варені білки використовуватися при приготуванні печива не будуть).

Решта яйця розбити і обережно відокремити один від одного жовтки і білки. Останні прибрати в холодильник.

Сирі жовтки збити зі звичайним і ванільним цукром, потім додати варені жовтки і добре розтерти.

У суміш вилити розморожене до кімнатної температури вершкове масло, знову розтерти.

В останню чергу висипати в основну масу борошно і вимісити тісто. Тісту надати кулясту форму і охолодити його протягом години, загорнувши в харчову плівку, щоб не обвітрилося.

Охолоджене тісто розкачати на столі за допомогою склянок видавити кола. Виделкою натиснути на тісто, зробити малюнок у вигляді смужок.

Підготовлені кола викласти на пергаментний папір і випікати пісочне печиво не більше 8-10 хвилин при температурі 200 градусів.

Остудіть пісочне печиво і подавайте до столу. Приємного чаювання!