Яких тільки видів печива не існує на світі. Але, напевно, найбільш улюбленими були і залишаються ті з них, які мають красиву, а іноді і незвичайну форму.
Інгредієнти
вершкове масло – 250 грам | |
борошно – 250 грам | |
цукор – 1 склянка | |
яйця курячі – 5 штук | |
цукор ванільний – 1 пакетик |
Пропонуємо Вам спробувати приготувати хрустке пісочне печиво, замішане на основі варених і сирих жовтків. Таке поєднання надає виробу особливої розсипчастість, і воно нагадують за смаком знамениті східні солодощі шакер-чурек або земелах.
Покроковий рецепт
Три яйця зварити круто, вийняти з них жовтки (варені білки використовуватися при приготуванні печива не будуть).
Решта яйця розбити і обережно відокремити один від одного жовтки і білки. Останні прибрати в холодильник.
Сирі жовтки збити зі звичайним і ванільним цукром, потім додати варені жовтки і добре розтерти.
У суміш вилити розморожене до кімнатної температури вершкове масло, знову розтерти.
В останню чергу висипати в основну масу борошно і вимісити тісто. Тісту надати кулясту форму і охолодити його протягом години, загорнувши в харчову плівку, щоб не обвітрилося.
Охолоджене тісто розкачати на столі за допомогою склянок видавити кола. Виделкою натиснути на тісто, зробити малюнок у вигляді смужок.
Підготовлені кола викласти на пергаментний папір і випікати пісочне печиво не більше 8-10 хвилин при температурі 200 градусів.
Остудіть пісочне печиво і подавайте до столу. Приємного чаювання!