Ніжне куряче філе з грушами у вершковому соусі

Ніжне куряче філе з грушами у вершковому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо продукти: цибуля очистимо від лушпиння, курку і грушу промиємо в проточній воді.

Куряче філе поріжемо посолками вздовж по 2 см, а потім розрізаємо смужки поперек приблизно 2 див. У нас вийдуть досить таки великі кубики з курячого м’яса.

Грушу нарізаємо великими кубиками приблизно по 2 див. Шкірку можна не знімати, так груша не втратить форму під час готування.

Цибулю нарізаємо кубиками по 1 див. В готовому страві він змішається з іншими інгредієнтами і ніхто не зрозуміє, що в ньому є крупно нарізану цибулю.

Розігріваємо сковороду на великому вогні, викладаємо на неї вершкове масло.

Як тільки масло розтопилося, викладаємо в сковороду цибулю і смажимо до прозорого кольору, приблизно 2 хвилини.

Додаємо кубики курячого філе і смажимо до середньої золотавості протягом 5 хвилин. Перемішуємо лопаткою, щоб не пригоріло.

Так само додаємо приправи: орегано, чорний перець, паприку, чабер і сіль, акуратно перемішати всі інгредієнти. Смажимо кілька хвилин, щоб курка ввібрала в себе всі армат.

Грушу відправляємо в сковороду останньої. Смажимо 1-2 хвилини.

Курку з грушами і цибулею заливаємо вершками, смажимо протягом 1 хвилини, постійно помішуємо, так як вершки дуже швидко почнуть густіти. Сковороду відставляємо в сторону і займемося листковим тестом.

Листкового тіста, повинно бути стільки, щоб його вистачило вкрити посуд в якій ви будете запікати страву. У мене покупне тісто 100гр на обсяг посуду 22см. Розкачуємо листкове тісто приблизно 1-1,5 мм, воно повинно бути в міру тонким, але не прозорим.

У посуд для запікання викладаємо смажену курку з грушею і цибулею у вершковому соусі. Зверху вкриємо листковим тестом і відріжемо непотрібні краю з допомогою ножа. Залишилися шматочками тіста можна прикрасити верх, фігурно викласти або ж вирізати маленькі фігурки. До речі, обов’язково потрібно зробити невеликий отвір в тесті по центру, щоб пару було куди виходити. Так само за бажанням можна змастити верх тіста яєчним жовтком для золотистої скоринки. Готовий пиріг перевертиш ставимо в розігріту до 190°C духовку на 25-30 хвилин.

Куряче філе з грушею у вершковому соусі готово. Дайте відпочити готовому блюду приблизно 10 хвилин і можна ставити на стіл. Приємного апетиту.