Ніжні сирні сирники

Ніжні сирні сирники – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт цих сирників передається з уст в уста по всім моїм друзям і знайомим, тому що він дуже простий.

Покроковий рецепт

Беремо сухий, зернистий сир. В цей раз я брала заморожену, так як був піст і ми не їли молочного.
Змішуємо в одній мисці всі інгредієнти. Чому не борошно, а манка? По – перше, мені з манкою більше подобається смак, по – друге набухає вона краще, роблячи сирну масу міцніше, а не лемішку, як виходить з борошном і в той же час сирники не “забиті”. Якщо ж раптом немає манки, то борошна потрібно класти більше і в кінцевому підсумку сирники виходять більш щільними.

Сир повинен бути ось такий, розсипчастий. Якщо мокроват, то потрібно поставити в сито, щоб зайва рідина скла.

Гарненько все перемішуємо і залишаємо мінімум на 15 хв. Щоб манка набухла

Тепер приготуємо все необхідне для подальших дій. Беремо сковороду, рослинне масло, тарілку з борошном для обвалки, ложку, лопатку, тарілку для готових сирників, паперові серветки.

Приступаємо до найцікавішого: ліплення і обжарке.
Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію.
Столовою ложкою беремо сирну масу і викладаємо в миску з борошном. Акуратно обвалюємо, приминаем з боків і кладемо на гарячу сковороду.

Ось так виглядає коржик в борошні. Руки залишаються чистими.

Можна наліпити кілька штук і викласти їх на сковороду всі разом.

Обсмажуємо на великому вогні з двох боків до золотистої скоринки. Вони не розпливаються, перевертаються без проблем.

Коли підсмажиться перша порція, потрібно подивитися на масло, якщо воно чорне, пальників, то змінити, якщо ні, то смажимо далі.

Коли масло стане горіти і коптити, я пропитываю його паперовими рушниками, протираю сковороду і наливаю свіже масло.

Найсмачніший крок: сервіровка і вибір заливки або соусу. Я обожнюю змішувати згущене молоко і сметану. Так, це незрівнянно!

Сирники виходять міцні, не розвалюються, але і не гумові, спробуйте самі!