Огірочки чудово поєднуються з приправою, виходять гостренькі і смачні. Банки для цієї закуски я не стерилизую.

Інгредієнти
| Огірки – 2 кілограми | |
| Морква – 500 грам | |
| Олія соняшникова – 200 грам Рафінована, дезодорована | |
| Приправа для моркви по-корейськи” – 1 пакетик суха приправа | |
| Часник – 2 головки | |
| Цукор – 2 ст. ложки | |
| Сіль – 1 ст. ложки | |
| Оцет 9% – 1 стакан |
Після наскучивших звичайних маринованих огірків цей рецепт став для мене просто знахідкою. Після збирання врожаю завжди залишаються огірки-переростки, не придатні для маринування і дрібна кострубата морква, яка не йде на зберігання. От як раз в цей простий салатик я все і переробляю. Для любителів пікантних закусок дуже рекомендую!
Покроковий рецепт

Підготуємо всі інгредієнти. Огірки вимити, моркву і часник почистити.

Вимиті огірки ріжемо на 4 частини вздовж. Дуже довгі можна розрізати навпіл. Складаємо у велику ємність.

Моркву тремо на тертці або ріжемо тонкою соломкою. Відправляємо до огірків.

Часник я зазвичай ріжу. Але можна придушити часникодушилкою або натерти на дрібній тертці. Це справа смаку.

Висипаємо в огірки з морквою приправу, часник, сіль і цукор. Наливаємо олію, оцет. Все добре перемішуємо і даємо постояти три години, періодично перемішуючи.

За цей час огірки дадуть багато соку. Це і буде наш маринад. Розкладаємо все по банках 500-700 грамовим, заливаємо отриманим розсолом.
Накриваємо кришечками і поставити стерилізуватися у велику каструлю з водою. Вода в ємності для стерилізації повинна закривати банки по плічка.

Після закипання води, кип’ятити 10-15 хвилин. Потім баночки витягуємо і закручуємо. Ставимо на теплу ковдру догори дном і закутуємо до повного охолодження.
