Класичний рецепт холодного супу – окрошки на квасі. По-моєму, самий вдалий і смачний рецепт.
Інгредієнти
Картопля – 2-4 штук якщо великі, то 2 бульби | |
Яйця курячі – 3-4 штук | |
Цибулю зелений – 2-3 пера | |
Зелень кропу, петрушки – 1 невеликий пучок | |
Огірки свіжі – 2-3 штук середнього розміру | |
Редис – 150-200 грам | |
Варена ковбаса – 250 грам або відварне нежирне м’ясо | |
Сіль дрібна – 1/2 чайної ложки або по смаку | |
Сметана нежирна – 100 грам | |
Квас несолодкий – 1,5 літра |
Для приготування окрошки краще брати несолодкий квас. Смак можна урізноманітнити гірчицею і сметаною.
Покроковий рецепт
Відварити картоплю в мундирі. Зварити яйця. Остудити.
Нарізати зелений лук, кріп, петрушку. Зелень перекласти в глибоку миску, посипати сіллю і розтерти ступкою, щоб зелень пустила сік (так окрошка буде ароматнішим).
Почистити картоплю і яйця, нарізати дрібними кубиками. Огірки і редис помити, зрізати хвостики, нарізати маленькими кубиками. Варену ковбасу (або нежирне м’ясо), так само, нарізати кубиками. Всі порізані інгредієнти закинути в миску до зелені. Гарненько все перемішати.
Тепер окрошку розкласти по тарілках і залити квасом. За смаком холодний суп можна посолити, поперчити (за бажанням) або додати гірчицю. Додати в кожну тарілку по одній ложці сметани. Подавати до столу в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!