Окрошка на квасі – класичний рецепт

Окрошка на квасі – класичний рецепт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Класичний рецепт холодного супу – окрошки на квасі. По-моєму, самий вдалий і смачний рецепт.

Інгредієнти

Картопля – 2-4 штук якщо великі, то 2 бульби
Яйця курячі – 3-4 штук
Цибулю зелений – 2-3 пера
Зелень кропу, петрушки – 1 невеликий пучок
Огірки свіжі – 2-3 штук середнього розміру
Редис – 150-200 грам
Варена ковбаса – 250 грам або відварне нежирне м’ясо
Сіль дрібна – 1/2 чайної ложки або по смаку
Сметана нежирна – 100 грам
Квас несолодкий – 1,5 літра

Як приготувати Окрошка на квасі – класичний рецепт

Для приготування окрошки краще брати несолодкий квас. Смак можна урізноманітнити гірчицею і сметаною.

Покроковий рецепт

Відварити картоплю в мундирі. Зварити яйця. Остудити.
Нарізати зелений лук, кріп, петрушку. Зелень перекласти в глибоку миску, посипати сіллю і розтерти ступкою, щоб зелень пустила сік (так окрошка буде ароматнішим).

Почистити картоплю і яйця, нарізати дрібними кубиками. Огірки і редис помити, зрізати хвостики, нарізати маленькими кубиками. Варену ковбасу (або нежирне м’ясо), так само, нарізати кубиками. Всі порізані інгредієнти закинути в миску до зелені. Гарненько все перемішати.

Тепер окрошку розкласти по тарілках і залити квасом. За смаком холодний суп можна посолити, поперчити (за бажанням) або додати гірчицю. Додати в кожну тарілку по одній ложці сметани. Подавати до столу в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!