Оладки на кислому молоці без яєць

Оладки на кислому молоці без яєць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У глибоку каструлю виливаємо скисле молоко, воно має бути кімнатної температури. Додаємо до нього сіль, цукор, соду.

Збиваємо вінчиком, щоб на поверхні утворилися бульбашки. Це сода гаситься кислим молоком.

Додаємо просіяне борошно і ванілін, віночком збиваємо, щоб не було грудочок. Тісто має бути середньої густоти, щоб воно повільно сповзала з ложки.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом на сильному вогні. Столовою ложкою викладаємо тісто.

Смажимо оладки з двох боків до золотистого кольору.

Готові оладки подаємо з разу. Їх можна полити варенням, джемом, сиропом або подати зі сметаною, збитими вершками до чашки чаю чи кава. Приємного апетиту!