Оладки повітряні

Оладки повітряні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування знадобиться невелике кількість продуктів. Краще заздалегідь дістати інгредієнти з холодильника, щоб їх температура була близька до кімнатної.

З’єднайте в глибокій мисці яйце і цукор. Для збивання можна використовувати ложку, віночок або виделку, а якщо у вас на кухні є міксер, то процес займе не більше 30 секунд.

Влийте в цукрово-яєчну суміш кефір або кисле молоко і перемішайте.

Додайте просіяне борошно, лимонну кислоту, ванілін і соду. Гарненько перемішайте. Тісто має бути досить густе, стікати з ложки великими, в’язкими краплями. Консистенція повинна бути однорідною, без грудок.

Столовою ложкою викладайте масу на добре розігріту сковорідку з олією.

Коли на поверхні оладок виникнуть бульбашки, а на «спідничці» буде виднітися золотистий колір, їх необхідно перевернути. Зручно перевертати дерев’яною лопаткою і виделкою. На звороті смажити кілька хвилин. Якщо хочете видалити надлишки жиру з готових оладок, викладайте їх на паперову серветку.

Подавайте пишні оладки тепленькими з варенням, медом, сметаною або іншим соусом. Чашка чаю, кави або стакан компоту як не можна краще доповнюють цю смачну випічку. Приємного апетиту!