Авокадо чистимо і розрізаємо навпіл. Видаляємо кісточку і дрібно нарізаємо.
М’якоть авокадо тиснемо виделкою до стану пюре.
Додаємо до пюре з авокадо інші інгредієнти: яйця, борошно, цукор, сіль. Соду гасимо в лимонному соку і теж додаємо до пюре з авокадо. Якщо хтось не знає як погасити соду, розповідаю. Необхідну кількість соди насипаємо в чайну/столову ложку і заливаємо її лимонним соком. Сода починає шипіти і пінитися. Ця піна і є гашене сода. Всі інгредієнти добре перемішуємо. Виходить ось таке гарне зелене пюре.
Смажимо на сковороді з невеликою кількістю олії, а можна і зовсім без масла, так як авокадо досить масляний сам по собі.
Подаємо оладки зі сметаною або натуральним йогуртом.