Немає різниці, на чому готувати оладки, сьогодні я візьму молочну сироватку.
Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 30 штук оладок.
Інгредієнти
Цукор – 2 ст. л. | |
Сіль – щіпка | |
Сироватка – 250 мл | |
Борошно – 2 склянки | |
Ванільний цукор – 0,5 ч. л | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Конфітюр з чорниці – 60 мл |
Ще зі школи пам’ятаю чудовий смак оладок, солодкі, пишні, дуже любила їх! Тепер ставши мамою, готую їх для своєї сім’ї, а секрет пишних оладок дізналася попрацювавши у школі.
Оладки з моїм рецептом виходять завжди і у всіх, з ким я ділилася цим рецептом.
Покроковий рецепт
Для приготування нам знадобиться:
Підготуємо сироватку
– у глибокій ємності подогреем її приблизно до 40 °С,
– розчинний в ній сіль, ванільний і звичайний цукор.
В цей розчин поступово просеем потрібну кількість борошна, у Вас може бути трохи більше або менше, ніж у мене. На фото видно який консистенції має бути тісто, воно густе. У самому кінці додаємо соду, швидко і ретельно перемішуємо тісто стане трохи рідині.
Розігріваємо олію на сковороді. З допомогою мокрої ложки викладаємо тісто, я роблю це виключно змоченими в холодній воді руками, так набагато швидше.
Коли всі оладки на сковороді, накриваємо їх кришкою! Смажимо до золотистого кольору і перевертаємо на інший бік, тепер можна не накривати.
За допомогою такого нехитрого прийому, Ваші оладки не опаде, і завжди будуть виходити супер пишними.
Ось і всі секрети, підігріта рідина, густе тісто, сода, додана в самому кінці замісу і накрита кришкою сковорода.
Подавайте із заздалегідь приготовленим конфітюром з чорниці або з тим, що Вам по душі.