Я справжній шанувальник гарбуза, тому придумала рецепт ось таких гарбузових оладок ))
Інгредієнти
пшеничного борошна – 500 гр. (приблизно) | |
м’якоть гарбуза – 200 гр. | |
кефір – 1,5 склянки | |
яйця – 4 | |
цукор – 4-6 ст. ложки | |
окропу – 1/2 склянки | |
масло рослинне – 1 ст. л. | |
сіль – щіпка |
Спробуйте приготувати гарбузові оладки! Аромати осені захоплюють, а млинці своїм яскравим кольором радують око. Прекрасний рецепт для утилізації гарбуза.
Покроковий рецепт
Приготування.
Приготуємо опару.
Для цього беремо миску і з’єднуємо в ній 100 г борошна, кефір, половина цукру, сіль і теплу воду. Ретельно перемішуємо. Накриваємо її чистим рушником і відставляємо в тепле місце на 10 хвилин. Поки борошно розбухає, займемося другою частиною тіста.
Для цього в іншу ємність натираємо на дрібній тертці гарбуз (можна зробити пюре в блендері). Потім вбиваємо яйця, додаємо цукор, що залишився. Потім злегка підсолюємо і все перемішуємо.
Тепер можемо поєднувати інгредієнти.
В опару виливаємо гарбузове пюре (терту гарбуз з яйцями). Додаємо борошно. Добре вимішуємо тісто. Можна йому дати постояти ще хвилин 10. Перед самим приготуванням оладок, додаємо в тісто олію і ретельно перемішуємо.
Сковорода розігрілася, приступаємо до приготування млинців. Як перша сторона млинця підрум’яниться, перевертаємо млинчик. Готові гарбузові оладки викладаємо на тарілку і присипаємо сиром. Приємного апетиту.