Тісто має бути густим, як сметана, і бездоганним, без грудок.
Інгредієнти
кефір/кисле молоко – 1 стакан | |
борошно – 1,5 склянки | |
яйця – 2 штуки | |
цукор – 2 столових ложки | |
сіль – 0,5 чайних ложки | |
сода – 0,5 чайних ложки | |
родзинки – жменька | |
рослинне масло – 2 — 3 столові ложки |
Мало хто з нас може сміливо заявити, що не любить оладки. Страва подобається дуже багато кому, особливо домогосподаркам, яким не доведеться сильно напружуватися, щоб порадувати сім’ю. Смак оладок родом з дитинства, і вже в дорослому віці приходить в голову питання: а як же їх приготувати? З радістю надаємо вам рецепт.
Покроковий рецепт
У глибоку миску розбийте яйця, збийте до однорідної маси.
Крок 2: Налийте теплий кефір і додайте соду. Перемішайте.
Додайте цукор і сіль, розмішайте.
Насипте борошно, після чого гарненько розмішайте знову. Тісто має бути густим, як сметана, і бездоганним, без грудок.
Додайте в тісто родзинки.
Прогрійте сковорідку на маленькому вогні і влийте масло. Розподіліть по всій ємності.
Зачерпніть ложкою тісто і викладіть на сковороду. Між оладками має бути достатня відстань, щоб не злиплися між собою. Смажити на маленькому або середньому вогні.
Коли нижня сторона оладок підсмажиться і придбає коричнево-золотистий колір, їх потрібно обережно перевернути. В кожну нову порцію слід додавати масло.
По завершенню викладіть оладки на тарілку. Готову страву можна намазати медом/сметаною/варенням і їсти з чаєм.