Оригінальний десерт – полуниця в клярі

Оригінальний десерт – полуниця в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просіяти в невелику миску борошно пшеничне в достатній кількості, додати за смаком сіль, а також цукровий пісок і збиті жовтки, інтенсивно перемішати все віночком.

Далі влити в цю ж посуд жирне молоко і кукурудзяна олія, продовжити процес збивання до отримання однорідного рідкого тіста. Поставити посуд з цим тестом для кляру на одну годину в якесь прохолодне місце, потім збити охолоджені білки.

Ввести збиту білкову масу в тісто для кляру, акуратно перемішати, потім очистити від дрібного сміття і листя всю полуницю, промити її і підсушити на паперовому рушнику.

Підготувати глибоку сковороду або товстостінну каструлю, влити в неї необхідну кількість рослинного масла для фритюру, розжарити його.

Занурити ягоди в кляр, обсмажити їх в киплячому маслі до легкого золотистого відтінку, вийняти шумівкою і перекласти на блюдо, застелене паперовими серветками.

Як тільки серветки вберуть в себе надлишки жиру, прибрати їх, а полуницю в клярі посипати ароматною цукровою пудрою і подавати в теплому вигляді до столу.