Найчастіше брюссельську капусту продають в замороженому вигляді, тому її бланшують в окропі кілька хвилин. У мене ж брюссельська капуста свіжа, тому я її не бланшую.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні продукти: брюссельську капусту, часник, соєвий соус, яблучний оцет, оливкову чи рослинну олію, прованські або будь-які інші італійські трави, сіль.
Брюссельську капусту промити, якщо головки великі, то розріжте їх навпіл.
Робимо заливку, в мисочку вливаємо олію, яблучний оцет, соєвий соус, додаємо дрібно нарізаний часник, італійські трави і трохи солі. Перемішуємо.
Брюссельську капусту викладаємо у форму.
Зверху поливаємо заливкою.
Відправляємо брюссельську капусту в попередньо розігріту духовку до 190 градусів, приблизно на 15 хвилин. Перевірити готовність брюссельської капусти можна проткнувши виделкою – легко проходить, значить готова. Подаємо до столу до будь-яких м’ясних страв чи як самостійну страву. Брюссельська капуста запечена в духовці смачна як в гарячому вигляді, так і в холодному. Приємного апетиту!