Овочевий гарнір – запечена брюссельська капуста

Овочевий гарнір – запечена брюссельська капуста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Найчастіше брюссельську капусту продають в замороженому вигляді, тому її бланшують в окропі кілька хвилин. У мене ж брюссельська капуста свіжа, тому я її не бланшую.

Покроковий рецепт

Готуємо всі необхідні продукти: брюссельську капусту, часник, соєвий соус, яблучний оцет, оливкову чи рослинну олію, прованські або будь-які інші італійські трави, сіль.

Брюссельську капусту промити, якщо головки великі, то розріжте їх навпіл.

Робимо заливку, в мисочку вливаємо олію, яблучний оцет, соєвий соус, додаємо дрібно нарізаний часник, італійські трави і трохи солі. Перемішуємо.

Брюссельську капусту викладаємо у форму.

Зверху поливаємо заливкою.

Відправляємо брюссельську капусту в попередньо розігріту духовку до 190 градусів, приблизно на 15 хвилин. Перевірити готовність брюссельської капусти можна проткнувши виделкою – легко проходить, значить готова. Подаємо до столу до будь-яких м’ясних страв чи як самостійну страву. Брюссельська капуста запечена в духовці смачна як в гарячому вигляді, так і в холодному. Приємного апетиту!