Овочевий салат Олівє пісний

Овочевий салат Олівє пісний – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нехитрий рецепт салату Олів’є, але пісного. Адже іноді в ці дні теж хочеться побалувати себе чим-небудь смачненьким.

Інгредієнти

морква – 2 шт.
картопля – 4-5 шт.
консервований горошок – 1 банка
солоний огірок – 2 шт.
ріпчаста цибуля – 1 невелика головка
майонез пісний – 5-6 столових ложок або за смаком

Як приготувати Овочевий салат “Олів’є пісний”

Наведемо один досить нехитрий рецепт олів’є, але пісного. Адже в ці дні, інколи теж хочеться побалувати себе чим-небудь смачненьким.

Для ситості і більш яскравого смаку можна додати грибів або кальмарів…але це вже зовсім інший рецепт ;).

Покроковий рецепт

Для початку відварюємо до готовності моркву, картоплю, потім охолоджуємо. Очищаємо овочі і нарізаємо маленькими кубиками (розмір кубика бажаний, трохи більше горошини, тоді салатик буде дуже красиво і гармонійно виглядати). Перекладаємо овочі в глибоку миску.

Відкриваємо банку консервованого горошку і зливаємо воду, вона не потрібна. Перекладаємо горошок в миску до овочів.

Солоний огірок нарізаємо маленькими кубиками, того ж розміру, що і овочі. Закидаємо огірки до овочів.

Чергу лука. Цибулю почистити, дрібно порізати, покласти в маленьку миску і залити крутим окропом (так піде різкий запах лучка і його гіркоту). Через 5-10 хвилин, злити воду і додати цибулю в миску до овочів і горошку.

Тепер додати пісний майонез і все гарненько перемішати. Спробувати на смак і посолити (солити олів’є потрібно після додавання майонезу, т. к. майонез теж містить сіль). Отже, за смаком посолити, ще раз перемішати.

Подавати пісний салат до столу на загальному блюді або розклавши порційно. Прикрасити зеленню. Приємного апетиту!