Текстура супу пюре з овочів виходить гладка і ніжна, з легким присмаком брокколі. Так само, ця капуста дає супу чудовий зелений колір. Настають холоди? Вуаля, вітаміни на стіл!
Інгредієнти
Брокколі – 1 качан | |
Цвітна капуста – 1 качан | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 2 зубчики | |
Імбир – 1 великий імбир розміром з палець (тертий) | |
Морква – 1 шт. | |
Селера – 2 стебла | |
Картопля – 1 шт. | |
Вода – щоб покрити овочі (близько 8 чашок) | |
Вершкове масло – 1 столова ложка | |
Оливкова олія – 3 столові ложки | |
Курячий бульйон – 4 столові ложки (або бульйонні кубики) | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням |
Цей рецепт чудово підійде для вегетаріанського столу! Якщо ви дотримуєтеся строгий піст, додайте замість курячого бульйону просто воду. Вийти відмінний пісний суп пюре. Готується суп пюре з картоплі, цвітної капусти і броколі. Для насиченого смаку додається цибуля, часник, морква, селера і прянощі. Текстура супу пюре з овочів виходить гладка і ніжна, з легким присмаком брокколі. Так само, ця капуста дає супу чудовий зелений колір. Настають холоди? Вуаля, вітаміни на стіл!
Покроковий рецепт
Почистити 2 зубчики часнику, 1 головку ріпчастої цибулі і імбир, розміром приблизно з великий палець. Цибулю і часник дрібно порізати. Імбир натерти на дрібній тертці. У великій каструлі на середньому вогні, на 2-х столових ложках оливкової олії обсмажити подрібнений часник, цибулю і тертий імбир. Додати дрібку солі, щоб пом’якшити цибулю і смажити протягом декількох хвилин, поки цибуля не прозорим, періодично помішуючи.
Моркву, картоплю почистити, порізати кубиками, довільного розміру. Селера промити, не крупно порізати. Брокколі і цвітну капусту гарненько помити і розібрати на суцвіття. У каструлю додати крупно нарізані морква, селера, картопля, брокколі, цвітну капусту, 1 столову ложку оливкової олії і 1 столову ложку вершкового масла, тушкувати близько 5 хвилин. Додати воду, щоб вона покривала всі овочі і довести до кипіння. Потім вогонь зменшити і на слабкому вогні під кришкою, варити овочі протягом 40 хвилин (або поки овочі не стануть м’якими).
Овочеву суміш остудити. Злити половину води в окрему миску (вона може стати нам у пригоді). Всі овочі подрібнити за допомогою заглибного блендера в пюре.
Якщо ви хочете зробити суп пюре рідкіше, додайте раніше злиту овочеву воду, скільки вважаєте за потрібне і доведіть суп з капусти до необхідної консистенції. При необхідності приправити суп пюре з брокколі та цвітної капусти сіллю і чорним меленим перцем. Овочевий суп пюре з цвітної капусти та брокколі розлити порційно по глибоких тарілках і подавати до столу. З супів-пюре ідеально підходять сухарики, так що подавайте суп з гарячими грінками або сухариками.
Приємного апетиту!