Паелья – національне іспанське блюдо з “золотого” рису з овочами і морепродуктами.

Інгредієнти
| рису – склянка | |
| креветок – 100 г | |
| кальмари – 100 г | |
| молюски – 100 г | |
| ковбаска – 100 г | |
| білого вина – близько 100 мл | |
| цибулина – одна | |
| лимон – один | |
| болгарський перець – 1/2 шт. | |
| горошок зелений – жменя | |
| петрушка – за смаком | |
| олія – за смаком | |
| шафран – 1 ч. л. | |
| сіль – 1/2 ч. л. або за смаком | 
Страва, гідне опинитися на святковому столі. Воно ж може прикрасити сімейний вечерю. Готується з добірними креветками, кальмарами і молюсками, але в звичайні дні можна замінити на морський коктейль.
Покроковий рецепт
1. Молюски збризнути лимонним соком, відкласти в сторону.
2. Кальмари та креветки відварити до готовності, почистити. Кальмари порізати кільцями.
3. Ковбаску нарізати шматочками, обсмажити на невеликій кількості рослинного масла в сковороді.
4. Цибулю почистити, порізати, додати до ковбаски. Продовжувати все смажити 2 хвилини.
5. Потім додати горошок і порізаний болгарський перчик.
6. У сковороду викладають рис, приправляють спеціями, солять, вливають вино і доводять до готовності. В кінці готування закидають молюски.
7. Перед подачею готову паелью залишається присипати рубаною петрушкою.
