Паелья – національне іспанське блюдо з “золотого” рису з овочами і морепродуктами.
Інгредієнти
рису – склянка | |
креветок – 100 г | |
кальмари – 100 г | |
молюски – 100 г | |
ковбаска – 100 г | |
білого вина – близько 100 мл | |
цибулина – одна | |
лимон – один | |
болгарський перець – 1/2 шт. | |
горошок зелений – жменя | |
петрушка – за смаком | |
олія – за смаком | |
шафран – 1 ч. л. | |
сіль – 1/2 ч. л. або за смаком |
Страва, гідне опинитися на святковому столі. Воно ж може прикрасити сімейний вечерю. Готується з добірними креветками, кальмарами і молюсками, але в звичайні дні можна замінити на морський коктейль.
Покроковий рецепт
1. Молюски збризнути лимонним соком, відкласти в сторону.
2. Кальмари та креветки відварити до готовності, почистити. Кальмари порізати кільцями.
3. Ковбаску нарізати шматочками, обсмажити на невеликій кількості рослинного масла в сковороді.
4. Цибулю почистити, порізати, додати до ковбаски. Продовжувати все смажити 2 хвилини.
5. Потім додати горошок і порізаний болгарський перчик.
6. У сковороду викладають рис, приправляють спеціями, солять, вливають вино і доводять до готовності. В кінці готування закидають молюски.
7. Перед подачею готову паелью залишається присипати рубаною петрушкою.